• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Для начальників відділів управління по роботі з територіями проведено бесіду на тему мінної безпеки

eye

345

09.11.2023 15:14

Новини громад

img

З початку повномасштабного вторгнення, тема мінної безпеки є особливо актуальною для мешканців Донецької області. Саме тому, фахівці ДСНС приділяють цьому велику увагу та проводять різні навчальні заходи для населення Донеччини.

Так, сьогодні, інспектори Покровського районного управління провели інформаційно-роз’яснювальну роботу серед працівників управління по роботі з територіями. 

«Ми дякуємо за проведення такого заходу, адже дуже важливо постійно проводити такі тренінги. Ми сьогодні почули вкрай доречну інформацію, яку потрібно регулярно доносити до населення. Тепер начальники відділів проведуть, своєю чергою, з мешканцями старостинських округів Покровської громади інформаційно-роз'яснювальну роботу. Вдячні також за надання листівок, ми розмістимо їх на інформаційних стендах в старостатах», - зазначила начальниця Управління по роботі з територіями Олена Носач.

Під час заходу рятувальники розповіли присутнім, які саме ознаки можуть вказувати на те, що ці території забруднені вибуховими залишками війни.

Зокрема, вони розповіли, що треба звернути особливу увагу, якщо скрізь лежать уламки, є вирви від снарядів та пошкоджене асфальтне покриття та понівечений транспорт. Також на небезпеку може вказувати мертва худоба, одяг, речі та сліди крові, які знаходяться на навколишній території. Неприбраний урожай або незасіяне поле також може означати, що ця територія замінована.

«Зараз дуже актуальне питання навчання населення діям при виявленні вибухонебезпечних предметів. Тому проводимо на регулярній основі проводимо такі навчальні заняття і розказуємо, що таке вибухонебезпечні предмети, де на них можна натрапити, як себе правильно поводити, якщо щось таке підозріле побачили. Наразі у нас проводяться такі тренінги регулярно, щоденно. Ми охоплюємо всі громади Покровського району», - зазначила головний інспектор відділу з запобігання надзвичайним ситуаціям Покровського районного управління Головного управління ДСНС України в Донецькій області Інна Фоміна.

На завершення бесіди, кожному керівнику підрозділу управління від рятувальників була вручена спеціальна пам’ятка з даної тематики. А також, рятувальники нагадали, що при виявленні знахідки схожої на вибуховий предмет, слід зупинитися, не торкатися, відійти на безпечну відстань, попередити оточуючих, зателефонувати до Служби порятунку за номером 101 або 112.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У Покровську волонтери World Central Kitchen годують нужденних гарячими обідами

Під час війни людям, яки опинилися у скрутному становищі, важливо мати підтримку та отримувати допомогу. Саме цю місію виконує глобальна неурядова організація World Central Kitchen.

eye

11

Новини громад

06 травня 2024 15:20

Лише за минулий місяць лікарі ЦПМСД надали допомогу понад 8 тисячам пацієнтів

У Центрі первинної медико-санітарної допомоги міста Покровськ продовжується активна медична робота, спрямована на забезпечення належного рівня медичної допомоги населенню.

eye

14

Громада 1

06 травня 2024 15:00

ДТЕК Донецькі електромережі повернув світло для понад 53 тисяч родин за тиждень

З 29 квітня по 5 травня фахівцям ДТЕК Донецькі електромережі вдалося відновити електропостачання для мешканців 97* населених пунктів, постраждалих внаслідок постійних ворожих обстрілів

eye

16

Новини громад

06 травня 2024 14:34

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію