• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

"Стіни культури": художники з різних куточків України прикрасили Покровськ муралами

eye

484

07.11.2023 09:30

Новини громад

img

Одразу 8 художників на 14 локаціях розписали стіни міської забудови малюнками. Відтепер Покровськ прикрашають патріотичні стінописи.

Мурали, які з'явились в різних куточках міста, створили художники-волонтери з усієї України в рамках проєкту "Стіни культури".

Ідейним засновником проєкту є український співак, військовослужбовець та ініціатор руху "Культурний десант" Коля Сєрга.

«Цей проєкт об'єднав навколо себе різних митців: не лише художників, а й поетів, музикантів, безліч різних творчих людей, які сьогодні розвивають українську культуру. Культурна сила - це така платформа для різних культурних, психологічних та соціальних проєктів, на яких митці об'єднуються і створюють подібні ініціативи», - розповіла керівниця цивільного напрямку культурних сил України Марія Скворцова.

Платформа активно працює як у цивільному, так і у військовому напрямках. Наразі налічується 36 художників, кожен із яких привносить свою стилістику та відчуття у процес візуалізації та ідентифікації української культури.

«Ми їздимо окупованими територіями та населеними пунктами, селами, які постраждали, які були звільнені й створюємо роботи на різні тематики. Наші художники мають різні стилістики, різне відчуття того, як можна змалювати оці слова вдячності, слова підтримки, слова любові й в принципі зробити таким візуалізаціям української ідентифікації», - додала Марія Скворцова.

На Донеччині в рамках проєкту художники вже створили близько 50 стінописів, головна ідея яких – підтримати єдність та незламність українців під час війни.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

52

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Переосмислення принципів відновлення та розвитку українських громад: Покровськ на Lviv Urban Forum

Понад 1200 учасників з усієї України та авторитетні світові спікери зібралися у Львові на Lviv Urban Forum, щоб знайти спільні рішення щодо збереження та відновлення українських міст.

eye

94

Новини громад

28 червня 2024 18:16

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

56

Громада 1

28 червня 2024 18:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію