• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Сергій Добряк взяв участь у відкритті Офісу відновлення та розвитку Донеччини 

eye

355

02.11.2023 17:24

Новини громад

img

Сьогодні у м. Дніпро відбулось урочисте відкриття Офісу відновлення та розвитку Донеччини, який стане «коворкінг» зоною, що об?єднає обласну владу, районні та міські військові адміністрації, міжнародні та громадські організації. 

Цей проєкт був створений завдяки підтримці міжнародних партнерів: Європейського Союзу, уряду Швеції та Програми розвитку ООН. Офіс стане комунікаційним майданчиком для роботи, перш за все, Регіонального офісу міжнародної співпраці та Координаційної рада з питань стабілізації ситуації на деокупованих територіях області. Донецька область — одна з чотирьох, де такий проєкт втілюється першочергово.

Серед учасників заходу - перші керівники Донецької ОДА, міжнародні партнери та представники громад Донеччини. Покровську представив начальник військової адміністрації Сергій Добряк. 

«Покровськ знаходиться близько до лінії розмежування та проведення активних бойових дій (близько 40 км). Саме тому наша громада регулярно стає об’єктом російських обстрілів. За 617 днів війни територія Покровської громади була обстріляна 44 рази, поранень різного ступеня важкості отримали 207 осіб, 24 людини загинуло. Пошкоджень зазнали 664 приватні житлові будинки, 124 багатоквартирних будинки, 39 закладів комунальної інфраструктури, 7 закладів державної власності, 12 об’єктів промисловості, 5 – сільськогосподарських підприємств», - розповів Сергій Добряк. 

Крім того, керівник громади додав, що у Покровську діють кілька програм для надання допомоги власникам житла, яке зруйноване або пошкоджене обстрілами. Мешканці мають змогу отримати одноразову матеріальну допомогу: 80 тисяч гривень за зруйноване житло і 100 тис. грн, якщо загинули люди. Також діє програма "Покровчани для покровчан".

Також Покровська громада стала одним з логістичних центрів видачі гуманітарної допомоги. З 2022 року Міська військова адміністрація  продовжує втілювати державні та обласні ініціативи, а саме шукати шляхи надання гуманітарної допомоги місцевим мешканцям. 

«Підтримка фінансової спроможності громади має бути серед пріоритетів державної політики. Військова адміністрація займається як звичними для себе функціями, так і новими невластивими їй раніше повноваженнями військового характеру. Тому серед подальших законодавчих змін і при формуванні нових державних політик важливо не забувати про підтримку громад, які й надалі залишатимуться на “передовій” у представництві української влади у найважчі за останні роки часи для держави. Дякуємо нашим захисникам, віримо у перемогу та найскорішу відбудову та процвітання нашої рідної Донеччини!», - зауважив Сергій Добряк.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Гуманітарну допомогу від благодійників розподілили під час засідання фахової комісії

Під головуванням керівника гуманітарного штабу Дмитра Єрмоловича та за участю заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо відбулось чергове засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги, яка надійшла від ГО «Фонд «Якість життя» та Покровськ

eye

15

Громада 1

08 травня 2024 17:10

До останнього подиху справжній патріот українського Донбасу: Покровська громада простилась із Дмитром Лисенком

Днями мешканців Покровської громади приголомшила шокуюча новина – 1 травня, захищаючи Батьківщину під час виконання бойового завдання загинув відомий активіст, волонтер, член громадської ради, голова ГО «Патріоти українського Донбасу» Дмитро Лисенко.

eye

107

Новини громад

08 травня 2024 13:00

У старостинських округах Покровської громади вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій війні

До Дня пам'яті та перемоги над нацизмом сьогодні на всій території Покровської громади відбулися урочистості, присвячені вшануванню загиблих у Другій світовій війні.

eye

39

Новини громад

08 травня 2024 11:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію