• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Сергій Добряк взяв участь у відкритті Офісу відновлення та розвитку Донеччини 

eye

387

02.11.2023 17:24

Новини громад

img

Сьогодні у м. Дніпро відбулось урочисте відкриття Офісу відновлення та розвитку Донеччини, який стане «коворкінг» зоною, що об?єднає обласну владу, районні та міські військові адміністрації, міжнародні та громадські організації. 

Цей проєкт був створений завдяки підтримці міжнародних партнерів: Європейського Союзу, уряду Швеції та Програми розвитку ООН. Офіс стане комунікаційним майданчиком для роботи, перш за все, Регіонального офісу міжнародної співпраці та Координаційної рада з питань стабілізації ситуації на деокупованих територіях області. Донецька область — одна з чотирьох, де такий проєкт втілюється першочергово.

Серед учасників заходу - перші керівники Донецької ОДА, міжнародні партнери та представники громад Донеччини. Покровську представив начальник військової адміністрації Сергій Добряк. 

«Покровськ знаходиться близько до лінії розмежування та проведення активних бойових дій (близько 40 км). Саме тому наша громада регулярно стає об’єктом російських обстрілів. За 617 днів війни територія Покровської громади була обстріляна 44 рази, поранень різного ступеня важкості отримали 207 осіб, 24 людини загинуло. Пошкоджень зазнали 664 приватні житлові будинки, 124 багатоквартирних будинки, 39 закладів комунальної інфраструктури, 7 закладів державної власності, 12 об’єктів промисловості, 5 – сільськогосподарських підприємств», - розповів Сергій Добряк. 

Крім того, керівник громади додав, що у Покровську діють кілька програм для надання допомоги власникам житла, яке зруйноване або пошкоджене обстрілами. Мешканці мають змогу отримати одноразову матеріальну допомогу: 80 тисяч гривень за зруйноване житло і 100 тис. грн, якщо загинули люди. Також діє програма "Покровчани для покровчан".

Також Покровська громада стала одним з логістичних центрів видачі гуманітарної допомоги. З 2022 року Міська військова адміністрація  продовжує втілювати державні та обласні ініціативи, а саме шукати шляхи надання гуманітарної допомоги місцевим мешканцям. 

«Підтримка фінансової спроможності громади має бути серед пріоритетів державної політики. Військова адміністрація займається як звичними для себе функціями, так і новими невластивими їй раніше повноваженнями військового характеру. Тому серед подальших законодавчих змін і при формуванні нових державних політик важливо не забувати про підтримку громад, які й надалі залишатимуться на “передовій” у представництві української влади у найважчі за останні роки часи для держави. Дякуємо нашим захисникам, віримо у перемогу та найскорішу відбудову та процвітання нашої рідної Донеччини!», - зауважив Сергій Добряк.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Олег Фролов представив Покровську громаду на Європейському форумі міської стійкості 

25-27 червня в місті Валенсія (Іспанія) відбувся 11-й Європейський форум міської стійкості (EURESFO). Покровську міську територіальну громаду на заході представив начальник управління стратегічного планування, зовнішніх зв'язків та комунікацій Олег Фролов

eye

25

Новини громад

03 липня 2024 10:03

Увага! Тендер на закупівлю послуг мапування територій та розробки геоінформаційної системи управління відходами

В рамках проєкту “Міста Нуль Відходів в Україні за підтримки програми LIFE, в якому Покровська міська територіальна громада бере участь, інформуємо про тендер.

eye

34

Новини громад

02 липня 2024 19:53

Віце-прем'єр-міністр України Юлія Свириденко відвідала Покровську громаду

Сьогодні, 2 липня, до Покровської громади завітала Перший віце-прем'єр-міністр України - Міністр економіки України Юлія Свириденко, яка зустрілась із керівниками Донеччини та провела робочу нараду щодо відновлення транспортної інфраструктури регіону.

eye

76

Громада 1

02 липня 2024 18:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію