• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

«Маємо мобілізувати всі ресурси для стабільного життя громади», - Сергій Добряк під час апаратної наради

eye

330

01.11.2023 14:45

Новини громад

img

Під головуванням начальника Покровської МВА Сергія Добряка та за участі заступників відбулась апаратна нарада. Керівники  прозвітували про поточний стан діяльності за напрямками, окреслили проблемні питання та й шляхи їх вирішення та визначили пріоритети на поточний тиждень.

У ході наради було обговорено низку актуальних питань щодо життєдіяльності громади. Серед першочергових - забезпечення безперебійної роботи об?єктів критичної інфраструктури міста, благоустрій громади, безпекова ситуація та забезпечення  гуманітарною допомогою  внутрішньо переміщених осіб  та вразливих верств населення. 

Детально обговорили питання щодо старту опалювального сезону. За словами Олексія Стебеля вже сьогодні, 1 листопада, всі котельні міста було запущено в роботу: «До тепла поступово підключають щогодини усе більше об’єктів. Насамперед ще в середині жовтня ми включили опалення в лікарнях та інших об’єктах соціальної інфраструктури. В енергетичній системі зараз немає дефіциту. Відключення чи графіки не застосовуються. Але розуміємо, що ворог може накопичувати ракети для масованих ударів, а тому продовжуємо підготовку».

Ще один фронт  робіт –  обслуговування дорожнього та вуличного покриття. Як зауважив Сергій Добряк, вже не за горами час зимової непогоди, в т.ч. ожеледиці, тож вже сьогодні треба думати про запаси суміші для посипання вулиць і доріг. 

«Роботи з благоустрію  тривають і на територіях старостинських округів, а саме: вивезення опалого  листя та прибирання чагарників», - додала Наталія Іваньо. 

Крім того, заступниця начальника Покровської МВА розповіла й про роботу із забезпечення населення необхідними непродовольчими речами та харчовими продуктами. 

«На постійній основі наша громада отримує від міжнародних донорів гуманітарну допомогу у вигляді продовольчих (продуктові набори, хліб)  і непродовольчих товарів (одяг, взуття, гігієнічні набори та ін.). До видачі допомоги мешканцям залучаються члени гуманітарного штабу та Комітет самоорганізації населення. Сьогодні донори роблять наголос на забезпеченні у першу чергу вразливих верств населення: людей похилого віку 65+, людей з інвалідністю, малозабезпечених та багатодітних родин, одиноких батьків, внутрішньо-переміщенних осіб та людей, які опинилися у скрутному життєвому становищі», - зауважила Наталія Іваньо.

Також, була надана інформація про стан справ в освітній галузі. 

Як зазначила Маргарита Ідрісова, продовжується робота щодо облаштування укриттів та підготовки закладів освіти до навчального процесу у змішаному форматі, облаштуванні освітньо-консультаційних пунктів.

“Розумію, що не у всіх батьків є можливість належним чином надавати всебічний розвиток своїм дітям самотужки, вдома, але я переконаний, що кожна дитина у нашій громаді, в тому числі у сільській місцевості, повинна мати можливість розвиватися різносторонньо та з користю проводити вільний час. Але всі процеси повинні відбуватися виключно з дотриманням  безпекової ситуації», - підкреслив начальник Покровської МВА.

Обговорили керівники і соціальну підтримку мешканців. Як зазначила Олена Харчевна, ведеться облік пільгових категорій населення, обстеження їх житлових умов і наявних потреб. Особлива увага зараз приділяється підготовці вразливих категорій населення до зими.

Окрему увагу було приділено безпековій складовій: облаштуванню укриттів та евакуації населення. 

«Щодня перед нами повстає чимало викликів, втім ми повинні мобілізувати всі свої сили і ресурси для забезпечення першочергових потреб громади», - зауважив Сергій Добряк.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Віддати квартиру, щоб не платити аліменти: Як уникнути щомісячних платежів

Дитинство – тривалий проміжок часу, який потребує від батьків уваги, турботи та фінансової підтримки. Законодавством також визначено, що протягом 18 років або ж 23 років, за наявності певних умов, батьки зобов'язані утримувати своїх нащадків.

eye

12

Новини громад

28 квітня 2024 14:28

Всі шляхи ведуть додому!

В межах проєкту “ШЛЯХ ДОДОМУ” станом на 23 квітня 2024 року повернено на територію вільної України 89 дітей, які були депортовані у рф або на непідконтрольні уряду України території.

eye

12

Новини громад

28 квітня 2024 14:20

Продаж тютюнових виробів на території України: заборони та відповідальність

Передбачені певні обмеження згідно ЗУ «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення»

eye

14

Новини громад

28 квітня 2024 13:49

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію