• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровській громаді розглядають можливість створення освітніх центрів на базі навчальних закладів 

eye

385

31.10.2023 14:03

Новини громад

img

Покровська МВА активно працює над тим, щоб надати дітям доступ до освіти та розвитку, навіть в умовах обмежень під час воєнного стану. 

Так, у рамках Меморандуму про соціальне партнерство з компанією «Метінвест» ще влітку розпочалось виконання проєктів з перетворення підвальних приміщень дошкільних та шкільних закладів освіти під найпростіші укриття.

«Попри складні умови, що склалися через воєнний стан та активні бойові дії на Донеччині, ми робимо все можливе, щоб діти знову мали можливість навчатися колективно. Згідно з рекомендаціями Міністерства освіти і науки, важливо, щоб у кожному закладі освіти були найпростіші укриття, тому зусилля спрямовуються на створення безпечних середовищ для дітей», - зауважив начальник Покровської МВА Сергій Добряк. 
 

У громаді було визначено 8 підвальних приміщень, які можна було перетворити на найпростіші укриття для дітей дошкільного віку. Шість з них вже в роботі.  

«Фактично всі дошкільні заклади освіти знаходяться без підвальних приміщень. Ми звернулися по допомогу в облаштуванні укриттів у 6 будівлях садочків до нашого соціально-відповідального бізнесу в місті Покровськ, а саме компанії «Метінвест», - розповіла заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова. - Роботи було багато: підвали доводилось вичищати від землі, підіймати комунікації та облаштовувати вентиляційну систему». 

Зараз укриття одного з дошкільних закладів майже готове до експлуатації. В ньому вже пофарбовані стіни, змонтовані комунікації. Останнім штрихом стане поява яскравих малюнків на стінах всередині споруди. 

Також, спільно з UNICEF, керівництво Покровської МВА розробило програму, яка передбачає створення освітніх центрів на базі цих дошкільних навчальних закладів. Програма має в собі різноманітні заняття та заходи для дітей різного віку. Діти дошкільного віку отримують можливість брати участь у розвивальних іграх та заняттях, спрямованих на психоемоційний розвиток. Діти шкільного віку можуть займатись з вчителями офлайн, пізнавати основи робототехніки та працювати за іншими напрямками. 

Щодо загальноосвітніх шкіл – було визначено підвальні приміщення в 7 школах, які розташовані як в самому Покровську, так і в старостинських округах громади. 

«Реалізація цих проєктів вимагала певних фінансових зусиль. Ми виділили два мільйони гривень для розробки проєктів на кошторисну документацію для реконструкції укриттів саме у школах. Маючи «на руках» документи, нам було простіше подаватися в різні інстанції вже з готовими проєктами. Крім цього, є державна субвенція, яка буде направлена на облаштування укриттів в загальноосвітніх закладах Донеччини. Школи Покровської громади теж увійшли до цього списку», - зауважив начальник Покровської МВА Сергій Добряк. 

Безперечно, в умовах сьогодення говорити про повне повернення до офлайн-навчання ще зарано. Адже безпекова ситуація є однією з головних умов повернення дітей до дитячих садочків та шкіл громади. Але не зважаючи на всі ці виклики, керівництво Покровської МВА розглядає можливість змішаного формату навчання та створення комфортних умов для дітей під час перебування в укриттях.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

40

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

39

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

51

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію