• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

«Українська - мова єднання незламних»: покровчани доєднались до написання національного радіодиктанту

eye

309

27.10.2023 13:23

Новини громад

img

27 жовтня у день пам'яті преподобного Нестора Літописця в Україні відзначається День української писемності та мови за сучасним (новоюліанським) календарем. Традиційно в цей день на Українському радіо відбувається масштабна акція: всі охочі пишуть Радіодиктант національної єдності, метою якого є об’єднання навколо української мови.

Так, до написання диктанту долучились й представники структурних підрозділів Покровської МВА та міськради, зокрема, заступники очільника громади, керівники відділу освіти і культури, вчителі та представники молодіжної ради.

Перед початком написання учасники заходу долучились до онлайн-зустрічі з т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростиславом Карандєєвим, уповноваженим із захисту державної мови Тарасом Кремінем та заступницею голови Донецької облдержадміністрації Юлією Костюніною. 

Авторкою радіодиктанту-2023 стала українська поетеса та перекладачка Катерина Калитко. Назва тексту — "Дороги України". Читатиме його актор театру та кіно Олексій Гнатковський, який зіграв Івана Довбуша у фільмі "Довбуш".

«Участь у цьому масштабному патріотичному заході вже перетворилася на добру традицію і для представників структурних підрозділів Покровської МВА та міськради. Адже це не лише можливість перевірити свої знання рідної мови, але й продемонструвати громадську позицію, відчути єдність з іншими учасниками диктанту – українцями, що мешкають не лише в рідній країні, але й за її межами», - поділилась заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова.

Текст цьогорічного диктанту — це розповідь про подорож на авто зі прифронтового Сходу до рідної домівки через усю Україну, яка зачаровує в кожному куточку, попри війну, що триває…

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

37

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

37

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

46

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію