• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

До обговорення питань відкритого врядування долучилась представниця Покровської МВА

eye

275

26.10.2023 10:29

Новини громад

img

У Луцьку відбувся дводенний діалоговий захід від Асоціації міст України, в якому від Покровської громади взяла участь начальниця управління інформаційної та внутрішньої політики Софія Клименко.

Головною темою обговорення серед представників громад стала взаємодія з громадськістю в умовах правового режиму воєнного стану. Учасники від органів місцевого самоврядування з різних куточків України представляли свій досвід запровадження концепції Smart city та Національної програми інформатизації. 

На заході були представлені різні кейси з відкритого врядування: від цифрових інструментів до створення громадських просторів. Також представниця Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області Юлія Спас проконсультувала присутніх щодо доступу до публічної інформації.

Після ряду презентацій спікери ділились історіями успіху у взаємодії громадянського суспільства та муніципалітетів.

Інна Скляр, експертка з відкритого урядування АМУ, провела загальне обговорення Національного Плану дій із впровадження Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» у 2023 – 2024 роках» та роль в ньому місцевого самоврядування.

Захід став майданчиком обміну досвідом, де представники місцевого самоврядування  змогли обговорити проблемні питання муніципалітетів у сфері відкритого урядування щодо інструментів залучення громадськості, взаємодію та використання інструментів електронної демократії в умовах воєнного стану та сформували пропозиції щодо вирішення означених питань.

«Така співпраця між муніципалітетами важлива завжди, але сьогодні потреба в ній зросла, адже війна сильно вплинула на звичні моделі врядування. На заході були представлені дійсно круті кейси діалогу та взаємопідтримки влади та громади. За результатами обговорень виникло багато ідей для втілення у Покровській громаді. Щиро вдячна АМУ за цей важливий та цікавий захід», – зазначила Софія Клименко.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

37

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

37

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

46

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію