• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Покровська громада готується зустрічати холоди: підготовку до зими обговорили на апаратній нараді

eye

346

25.10.2023 13:43

Новини громад

img

25 жовтня під головуванням начальника Покровської МВА Сергія Добряка та за участі заступників відбулась апаратна нарада, під час якої були розглянуті питання життєдіяльності громади.

Сьогодні основну увагу в роботі комунальних підприємств міста приділено підготовці до зимового періоду. Сергій Добряк вкотре акцентував на автономності, щоб на випадок тривалого відключення електроенергії та водопостачання забезпечити сталу роботу соціальних об’єктів.

Тепловики готуються до старту опалювального сезону. Подавати теплоносій до житлового фонду планують з 1 листопада. Як зазначив Олексій Стебель, вже 92% від загальної системи теплопостачання багатоквартирних будинків заповнені водою. Підключення планують закінчити до кінця поточного тижня. 

Оговорили під час наради й питання щодо утримання доріг під час опадів. 

«Ми провели роботу з місцевими фермерами та досягли попередніх домовленостей щодо їх залученості в процес утримання доріг в зимовий період. КП «БКП» має запаси посипального матеріалу, тож до негоди готові», - розповів Олексій Стебель. 

Мають комунальники також запас деревини, якою планують забезпечити пільгові категорії населення.

За словами Олени Харчевної, до Управління соціального захисту населення продовжують надходити заявки від власників домогосподарств з пічним опаленням. Всі вони ретельно розглядаються та на їхній основі формуються списки отримувачів такої допомоги. 

Окремим питанням заступники начальника Покровської МВА розглянули безпекову ситуацію в громаді. 

«Для більш широко охоплення населення в Покровську встановлено 4 додаткові сирени повітряної тривоги. З мешканцями проводимо навчання з протипожежної безпеки, аби уникнути надзвичайних ситуацій», - розповів Микола Шабельник. 

Керівники запевнили, що визначений алгоритм дій особливо важливий під час перебування в спорудах цивільного захисту (простих укриттях), які, за словами Маргарити Ідрісової, повністю укомплектовані усім необхідним та готові до роботи в екстрених ситуаціях. 

Серед іншого під час наради були оговорені питання щодо взаємодії з представниками малого бізнесу з приводу оформлення дозвільних документів на здійснення підприємницької діяльності, грантовими можливостями, які існують для місцевих підприємців, співпраці з благодійниками та міжнародними партнерами, а також розподілу гуманітарної допомоги. 

«Гуманітарний вантаж продовжує надходити до Покровської громади. Рішенням комісії він розподіляється згідно з листами-заявками, які надходять від структурних підрозділів міської ради та військової адміністрації. Цього тижня ми отримали допомогу від ГО «Проліска» та «Лікарі без кордонів»: це речі та набори сімейної гігієни. Отримують їх ВПО та люди пільгових категорій», - розповіла Наталія Іваньо. 

У старостинських округах громади відбулись сільські толоки, під час яких активні мешканці наводили лад у парках, скверах та на територіях навколо адмінбудівель. Доєднались до естафети осінніх прибирань і квартальні Покровська, які разом із жителями приватного сектору прибирали сухе листя та опале гілля дерев.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

32

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

33

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

39

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію