• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Музей старовинного українського побуту: крок у минуле Першотравневого старостинського округу

eye

321

24.10.2023 15:24

Новини громад

img

За ініціативою начальника відділу управління Першотравневого старостинського округу Олександра Ухова у бібліотеці села місцеві мешканці облаштували куточок старовинного українського побуту, де вже проводять культурні заходи та мініекскурсії.

«Ми хочемо зберегти історію села та передавати її з покоління в покоління. Завтра сюди прийдуть наші діти, післязавтра - онуки. І важливо, аби кожен не тільки дізнався щось з експозиції, але неодмінно залишив щось по собі для наступників. Це те, де є згадка про кожну родину, де особисті історії поєднуються в одну велику історичну розповідь», - розповів Олександр Ухов. 

Серед експонатів музею старовинні ікони, глиняний посуд, приладдя праці та побутові речі, які бережно зберігали дотепер місцеві мешканці. 

Вже встигли оглянути сільську експозицію заступниця начальника Покровської МВА Олена Харчевна та начальниця Управління по роботі з територіями Олена Носач. 

«Музей старовинного українського побуту - це не лише збірка старовинних речей. Це дім, де житиме історія цього округу. Щоб надати місцю більшого українського шарму, місцеві прикрасили куток вишитими рушниками», - зазначила начальниця Управління по роботі з територіями Олена Носач.

Керівниці подякували старості та мешканцям Першотравневого старостинського округу за проявлену ініціативу та збереження української історії.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

19

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

31

Громада 1

03 травня 2024 14:30

Дрібниці мають значення

Термін «ефект метелика» означає, що незначний вплив на систему може мати великі та непередбачувані наслідки, у тому числі в іншому місці.

eye

17

Новини громад

03 травня 2024 14:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію