• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Музей старовинного українського побуту: крок у минуле Першотравневого старостинського округу

eye

346

24.10.2023 15:24

Новини громад

img

За ініціативою начальника відділу управління Першотравневого старостинського округу Олександра Ухова у бібліотеці села місцеві мешканці облаштували куточок старовинного українського побуту, де вже проводять культурні заходи та мініекскурсії.

«Ми хочемо зберегти історію села та передавати її з покоління в покоління. Завтра сюди прийдуть наші діти, післязавтра - онуки. І важливо, аби кожен не тільки дізнався щось з експозиції, але неодмінно залишив щось по собі для наступників. Це те, де є згадка про кожну родину, де особисті історії поєднуються в одну велику історичну розповідь», - розповів Олександр Ухов. 

Серед експонатів музею старовинні ікони, глиняний посуд, приладдя праці та побутові речі, які бережно зберігали дотепер місцеві мешканці. 

Вже встигли оглянути сільську експозицію заступниця начальника Покровської МВА Олена Харчевна та начальниця Управління по роботі з територіями Олена Носач. 

«Музей старовинного українського побуту - це не лише збірка старовинних речей. Це дім, де житиме історія цього округу. Щоб надати місцю більшого українського шарму, місцеві прикрасили куток вишитими рушниками», - зазначила начальниця Управління по роботі з територіями Олена Носач.

Керівниці подякували старості та мешканцям Першотравневого старостинського округу за проявлену ініціативу та збереження української історії.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Покровські черлідерки у складі збірної команди України здобули золото на Чемпіонаті Європи

Черліденг – видовищний, феєричний вид спорту. Однак, ні для кого не секрет, що він вимагає величезної роботи, а іноді навіть надзусиль

eye

10

Громада 1

03 липня 2024 11:40

Олег Фролов представив Покровську громаду на Європейському форумі міської стійкості 

25-27 червня в місті Валенсія (Іспанія) відбувся 11-й Європейський форум міської стійкості (EURESFO). Покровську міську територіальну громаду на заході представив начальник управління стратегічного планування, зовнішніх зв'язків та комунікацій Олег Фролов

eye

35

Новини громад

03 липня 2024 10:03

Увага! Тендер на закупівлю послуг мапування територій та розробки геоінформаційної системи управління відходами

В рамках проєкту “Міста Нуль Відходів в Україні за підтримки програми LIFE, в якому Покровська міська територіальна громада бере участь, інформуємо про тендер.

eye

54

Новини громад

02 липня 2024 19:53

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію