• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

До Покровська з благодійною акцією завітали волонтери з Нідерландів

eye

390

24.10.2023 10:33

Новини громад

img

Два друга-нідерландця Френк і Кун, які обидва є рестораторами, завітали до Покровської громади, аби виразити підтримку мешканцям прифронтового міста та безоплатно пригостити власноруч приготованими вуличними стравами. 

Волонтери з Нідерландів товаришують понад 15 років. Дружина Френкі родом із Києва, тож коли почалася війна в Україні, чоловік не залишився осторонь цієї біди та вирішив допомогти українцям. Так виникла ідея організації виїзних фудкортів. З перших днів повномасштабного вторгнення рф до України, волонтери поїхали на кордон з Польщею та допомагали тим, хто евакуюється за кордон. Відтоді друзі постійно організовують збори, допомагають мешканцям прифронтових населених пунктів.

У Покровську нідерландці вирішили підтримати мешканців пошкоджених внаслідок російських атак будинків, тож протягом дня залюбки спілкувались з місцевими жителями та ділились з ними фаст-фуд стравами. 

«Синергія Покровської МВА та міжнародних благодійних організацій, донорів та волонтерів є ознакою демократичного суспільства. Адже попри війну та небезпеку до нашої громади продовжують приїздити представники країн ЄС та надавати мешканцям свою підтримку. Візит Френка та Куна є гарним цьому прикладом», - підкреслила начальниця ККСН Марина Ухова.

Під час візиту до Покровська нідерландці не лише влаштували благодійну акцію та годували мешканців міста, а й відвідали одну з  постраждалих внаслідок влучання ракети в будівлю УСЗН.

Разом із заступницею начальника Управління Оленою Павленко, яка від Покровської МВА передала жінці інвалідний візок, набори харчових продуктів та засобів особистої гігієни, волонтери виразили їй свою підтримку та побажання сили духу та скорішої реабілітації. 

Своєю чергою, Покровська міська військова адміністрація вдячна волонтерам з Нідерландів за небайдужість та допомогу у цей нелегкий час.

На знак поваги начальник Покровської МВА Сергій Добряк особисто зустрівся з Френком та Куном і вручив їм листи подяки.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Покровські черлідерки у складі збірної команди України здобули золото на Чемпіонаті Європи

Черліденг – видовищний, феєричний вид спорту. Однак, ні для кого не секрет, що він вимагає величезної роботи, а іноді навіть надзусиль

eye

7

Громада 1

03 липня 2024 11:40

Олег Фролов представив Покровську громаду на Європейському форумі міської стійкості 

25-27 червня в місті Валенсія (Іспанія) відбувся 11-й Європейський форум міської стійкості (EURESFO). Покровську міську територіальну громаду на заході представив начальник управління стратегічного планування, зовнішніх зв'язків та комунікацій Олег Фролов

eye

34

Новини громад

03 липня 2024 10:03

Увага! Тендер на закупівлю послуг мапування територій та розробки геоінформаційної системи управління відходами

В рамках проєкту “Міста Нуль Відходів в Україні за підтримки програми LIFE, в якому Покровська міська територіальна громада бере участь, інформуємо про тендер.

eye

46

Новини громад

02 липня 2024 19:53

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію