• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Волонтерство без обмежень: як покровчанин з інвалідністю Віталій Базака власним прикладом надихає на добрі вчинки

eye

493

22.10.2023 16:00

Новини громад

img

Покровчанин Віталій Базака внаслідок травми має важку форму інвалідності, яка знерухомила його тіло. З 2015 року чоловік пересувається на інвалідному візку. Та це не заважає йому активно займатися громадською та волонтерською діяльністю.

Віталій Терентійович родом з Шахтарська, втім ще у 2016 році разом з дружиною та сином перебрався до Покровська, де він й прославився як волонтер. До нього з проханням про допомогу звертаються всі, хто цього потребує: малозабезпечені, багатодітні сім’ї, пенсіонери, люди з інвалідністю та ВПО.

У рідному місті чоловік працював  на радіостанції, тому серед знайомих чимало творчих та відомих людей. Тож і свою історію добрих справ чоловік розпочав з культурних заходів. Заручившись підтримкою рідних, колег та знайомих влаштував у Покровську благодійний концерт. Тоді зібрані кошти пішли на лікування п’ятьох дітей.

Поступово Віталій Терентійович завів знайомства на новому місці проживання, що дало йому змогу збирати кошти для своїх «підопічних». Всю інформацію про збори та звіти чоловік публікує в групі у Facebook, до якої він запрошує приєднуватись мешканців Покровської громади, які потребують допомоги, або самі в змозі допомогти комусь.

Сам Віталій Базака каже: «Гроші - це не єдине, чим можна допомогти. Не потрібно шукати привід для добрих справ. Головне, щоб це було щиро, від чистого серця. Саме ці риси шукаю в оточуючих, особливо в людях, до яких звертаюсь за допомогою». 

Підтримку чоловік знаходить у малих та великих підприємців Покровської громади, Покровській МВА, ба більше, у волонтерської групи Віталія Терентійовича є постійні меценати. 

«Світ не без добрих людей, наш регіон не виключення. Підтримують волонтерський рух й керівники Покровської МВА. Приємно бачити, що тебе оточують багато небайдужих людей. Дякую всім», - зауважує Віталій Базака. 

За останні 8 років пан Віталій не лише влаштовував благодійні концерти, свята для дітей, забезпечував пенсіонерів ліками, а й допомагав покровчанам під час всесвітньої пандемії коронавірусу. Сміливо та з жагою допомагати він зустрів й початок повномасштабного вторгнення. Починаючи з 24 лютого 2022 року чоловік задонатив чимало на потреби українських воїнів.

Не можна не розповісти й про благодійний проєкт "Світ краси від світла доброї душі", який Віталій Терентійович запустив сумісно з місцевою майстринею зачісок. За словами самого волонтера, суспільство робить кроки до інклюзивності, втім у деяких питаннях поки ще не вистачає рішучості. 

Говорячи про цілі та плани на майбутнє, Віталій Терентійович поділився ідеєю щодо проведення благодійних аукціонів, лотами у яких виступає спортивна атрибутика з підписами членів відомих українських футбольних та хокейних клубів. Примітно, що декілька років тому чоловік вже починав займатися цією справою, однак на заваді йому стала пандемія. Зараз Віталій Базака не проти поновити цю справу, адже, як каже він сам, за зібрані кошти можна допомогти багатьом. Втім чоловікові не вистачає людей, які б з щирим та чистим наміром долучились до реалізації цього проєкту.

"Жити потрібно не лише для себе, адже саме людяність здатна змінити світ на краще. Кожен з нас здатен на добрі справи, не варто про це забувати, як і про те, що добро повертається", - саме так Віталій Базака відповідає на питання про визначення волонтерства.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

31

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

32

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

34

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію