• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Покровська громада увійшла до четвірки учасниць навчальної програми «Переосмислення міст України»

eye

331

22.10.2023 12:01

Новини громад

img

В Україні стартувала програма з розбудови потенціалу українських муніципалітетів, що має на меті підтримати представниць та представників громад та інших локальних стейкхолдерів відбудови необхідними знаннями та навичками для вирішення завдань стратегічного просторового розвитку в поточній та повоєнній відбудові.

Від Покровської громади беруть участь начальник УКБ Данил Проскуренко, представниці відділу містобудування, архітектури та земельних відносин Олена Птушко та Олена Касьянова, а також Олег Фролов. Розрахована вона на 6 місяців.

Навчання складатиметься як з онлайн, так і з офлайн заходів. Один з таких вже відбувся цими днями у Львові. 

У рамках першого модулю «Просторове планування та відновлення» учасники пройшли 3-денний воркшоп. Розбирали, що таке зелений курс і чому він актуальний для відбудови? 

Під час заходу учасники програми презентували свої громади, обговорювали стан довкілля, переваги переходу на зелений курс, робили власні напрацювання та основі SWOT-аналізу та слухали висновки експертів. 

Загалом, перший модуль, в рамках якого відбувся воркшоп, спрямований на поглиблене вивчення планування в Україні та розуміння стратегічного циклу для досягнення коротко-, середньо- та довгострокових цілей розвитку громади в умовах активних воєнних дій та майбутнього повоєнного відновлення. Також модуль розширить знання про сучасні світові та українські підходи у просторовому плануванні. 

«Триває війна, але ми вже сьогодні маємо думати та планувати, як будемо відновлювати свою громаду. А для цього треба розуміти процеси, які пов'язані і в Європі, і в Україні, навколо плану відновлення. І вже сьогодні треба вчитися і розпочинати роботу з написання програми та плану відбудови нашої громади», - зауважив Олег Фролов.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Покровські черлідерки у складі збірної команди України здобули золото на Чемпіонаті Європи

Черліденг – видовищний, феєричний вид спорту. Однак, ні для кого не секрет, що він вимагає величезної роботи, а іноді навіть надзусиль

eye

7

Громада 1

03 липня 2024 11:40

Олег Фролов представив Покровську громаду на Європейському форумі міської стійкості 

25-27 червня в місті Валенсія (Іспанія) відбувся 11-й Європейський форум міської стійкості (EURESFO). Покровську міську територіальну громаду на заході представив начальник управління стратегічного планування, зовнішніх зв'язків та комунікацій Олег Фролов

eye

34

Новини громад

03 липня 2024 10:03

Увага! Тендер на закупівлю послуг мапування територій та розробки геоінформаційної системи управління відходами

В рамках проєкту “Міста Нуль Відходів в Україні за підтримки програми LIFE, в якому Покровська міська територіальна громада бере участь, інформуємо про тендер.

eye

46

Новини громад

02 липня 2024 19:53

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію