• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Дотримання прав людей, що постраждали від збройної агресії рф: відбулася онлайн-зустріч керівництва військових адміністрацій

eye

333

17.10.2023 17:16

Новини громад

img

Сьогодні, 17 жовтня, в онлайн-форматі відбувся захід "Стан виконання рекомендацій Спеціальної доповіді Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо додержання прав осіб, які постраждали внаслідок збройної агресії російської федерації проти України", участь в якому взяла і заступниця начальника Покровської МВА Олена Харчевна. 

У ході зустрічі омбудсман України Дмитро Лубінець представив результати моніторингу щодо стану виконання рекомендацій Спеціальної доповіді для вирішення проблем, що виникли через збройну агресію рф проти України.

Голова Офісу Ради Європи в Україні  Мачей Янчак на початку заходу висловив слова підтримки та готовність до співпраці та боротьби за справедливість та відновлення прав людей.

Народний депутат України Максим Ткаченко подякував від імені всієї Верховної Ради України інституції омбудсмана за роботу та зокрема міжнародну діяльність, яка сьогодні дуже важлива для країни. Крім того, він зазначив, що майже всі рекомендації Офісу омбудсмана були виконані і це велика робота, якою усі інституції України демонструють єдність та роботу на результат.  

Під час зустрічі були обговорені заходи, спрямовані на забезпечення дотримання прав постраждалих від військової агресії осіб відповідно до європейських і міжнародних стандартів. Зокрема заступник міністра освіти та науки Михайло Вінницький представив практичні кроки для визнання результатів навчання осіб, що проживають на тимчасово окупованих територіях України.

«Цей захід є надзвичайно важливим для нас, оскільки ми несемо відповідальність за дотримання прав наших громадян, особливо тих, хто постраждав внаслідок ворожої агресії з боку рф. Ми зі своєї сторони готові робити все можливе, щоб допомогти цим особам та забезпечити їм необхідну підтримку та захист», - зазначила Олена Харчевна.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

33

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

39

Громада 1

03 травня 2024 14:30

Дрібниці мають значення

Термін «ефект метелика» означає, що незначний вплив на систему може мати великі та непередбачувані наслідки, у тому числі в іншому місці.

eye

22

Новини громад

03 травня 2024 14:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію