• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Компенсація на житло ветеранам-переселенцям: комісія розглянула отримані заяви

eye

321

12.10.2023 09:30

Новини громад

img

Під час чергового засідання комісії, яку очолила заступниця начальника Покровської МВА Олена Харчевна, розглянуті заяви щодо виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для переселенців, які захищали Україну.

Усього на розгляд членам комісії було винесено 8 заяв – 6 нових та 2 повторно.

В залежності від складу родини та кількості її членів, суми виплат становили від 1 млн 600 тисяч гривень до 3 мільйонів 050 тисяч гривень.

Алгоритм отримання компенсації передбачає подання пільговиком заяви до органів соціального захисту населення за місцем проживання, з пакетом відповідних документів. Комісією визначається право згідно з поданими заявниками документами на отримання компенсації придбання житла. Після отримання вищезазначеного права пільговику на спеціально відкритий рахунок в установі уповноваженого банку надходять кошти.

Важливо, що протягом року від дати надходження коштів, заявник має право обирати житло в будь-якому населеному пункті України. Такий підхід зводить нанівець корупційні ризики в питанні придбання житла.

«Ветерани війни, які мають статус ВПО, а також члени їхніх сімей зможуть нарешті придбати житло або покращити свої житлові умови. Особливо це стосується громадян, які втратили власне житло внаслідок війни. На сьогодні забезпечено фінансову компенсацію більше ніж 30 особам зазначеної категорії на загальну суму в 73 мільйони гривень”, – зазначила заступниця начальника Покровської МВА Олена Харчевна.

 

 

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Деколонізація публічного простору: в Покровській ТГ провели демонтаж пам’ятника Максиму Горькому

Відповідно до закону України про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні та деколонізації топонімії, тривають процеси очищення публічного простору від елементів радянських наративів по всій країні.

eye

72

Громада 1

17 травня 2024 17:05

БФ «Янголи Спасіння» продовжує видачу гігієнічних наборів для сімей з дітьми в Покровській ТГ

У співпраці з Покровською міською військовою адміністрацією, благодійний фонд «Янголи Спасіння» продовжує організацію видачі гігієнічних наборів для сімей з дітьми до 14 років у старостинських округах Покровської громади.

eye

40

Громада 1

17 травня 2024 16:10

Для безпеки пацієнтів: у Покровській КЛІЛ облаштовують укриття

Війна поставила під питання безпеку мешканців Донеччини. Аби вберегти життя пацієнтів закладів охорони здоров'я Покровської громади, за підтримки соціально відповідального бізнесу облаштовують безпечні укриття

eye

85

Громада 1

17 травня 2024 15:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію