• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Проведено засідання комісії з питань захисту прав дитини

eye

334

11.10.2023 13:34

Новини громад

img

11 жовтня відбулося  чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини  під головуванням заступниці начальника Покровської МВА Олени Харчевної. У засіданні також брали участь представники установ соціальної інфраструктури громади та охорони здоров’я. 

Питання порядку денного попередньо ретельно вивчила служба у справах дітей Покровської міської ради. Зокрема, розглянули питання про: встановлення опіки над малолітнім та призначення опікуна; підтвердження та визначення місця проживання неповнолітніх; довлаштування двох дітей-сиріт до дитячого будинку сімейного типу; надання дозволу на дарування будинку та земельної ділянки малолітнім; надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій; затвердження індивідуального плану соціального захисту дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування і взяття під соціальний супровід сім’ї, та інші важливі аспекти соцзахисту дітей.

«Кожна дитина повинна знати, що всі рівні перед законом та суспільством, а тому будь-які прояви порушення прав відносно неї не повинні бути приховані. Дитина має право спілкуватися з обома батьками, якщо вони розлучені, за винятком тих випадків, коли це суперечить її інтересам. Більше того, серед основних прав дитини – право на належне утримання. Відповідний обов’язок батьків випливає не тільки з усталених моральних принципів нашого суспільства, а й чинного законодавства. Це, зокрема, виявляється в забезпеченні неповнолітньої дитини мінімально необхідними благами, що потрібні для її життя та виховання. Урегулювання цих питань є однією з задач Покровської МВА, тому вживається чимало заходів, спрямованих на захист та забезпечення прав дітей», - підкреслила заступниця начальника Покровської МВА Олена Харчевна.

За результатами комісія захисту прав дітей прийняла відповідні рішення, надано доручення службі у справах дітей тримати на контролі виконання даних питань з метою повного та всебічного виконання рішень щодо захисту прав й законних інтересів дітей.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Деколонізація публічного простору: в Покровській ТГ провели демонтаж пам’ятника Максиму Горькому

Відповідно до закону України про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні та деколонізації топонімії, тривають процеси очищення публічного простору від елементів радянських наративів по всій країні.

eye

72

Громада 1

17 травня 2024 17:05

БФ «Янголи Спасіння» продовжує видачу гігієнічних наборів для сімей з дітьми в Покровській ТГ

У співпраці з Покровською міською військовою адміністрацією, благодійний фонд «Янголи Спасіння» продовжує організацію видачі гігієнічних наборів для сімей з дітьми до 14 років у старостинських округах Покровської громади.

eye

41

Громада 1

17 травня 2024 16:10

Для безпеки пацієнтів: у Покровській КЛІЛ облаштовують укриття

Війна поставила під питання безпеку мешканців Донеччини. Аби вберегти життя пацієнтів закладів охорони здоров'я Покровської громади, за підтримки соціально відповідального бізнесу облаштовують безпечні укриття

eye

86

Громада 1

17 травня 2024 15:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію