• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

За спалювання трави комісія склала на порушників 9 протоколів

eye

367

10.10.2023 14:35

Новини громад

img

Упродовж пожежонебезпечного періоду у Покровській громаді здійснюються заходи щодо виявлення фактів порушення природоохоронного законодавства, притягнення винних осіб до відповідальності та проведення роз’яснювальної роботи з представниками органів місцевого самоврядування.

Так, працівники КП «Муніципальна служба правопорядку» проводять рейди та складають протоколи на правопорушників. Справи щодо паліїв виносяться на розгляд членів адміністративної комісії.

Зокрема, на черговому засіданні під головуванням заступника міського голови Миколи Шабельника було розглянуто 9 протоколів, які стосуються порушення правил благоустрою.

Примітно, що спалювання сухого листя і трави – заборонено законом, в разі його порушення передбачена адміністративна, а в деяких випадках кримінальна відповідальність.

«Щороку весною та осінню починається сезон паління листя, сухої трави та інших рослинних решток. Такі діяння призводять до великої біди та завдають шкоди довкіллю, здоров’ю людини. Під час воєнного стану спалювання сухостою, сухої трави та чагарників може розцінюватися, як акт диверсії. Таке рішення прийняли шляхом внесення змін до Кримінального кодексу України 3 березня 2022 року», - зауважив Микола Шабельник.

Комісія ретельно розглянула всі справи та прийняла рішення щодо призначення паліям-правопорушникам мінімальної суми штрафу - 340 гривень.

Спалюючи опале листя, ви стаєте шкідником-порушником, адже порушуєте Закон, суперечите Конституції України, як основному закону держави, де стаття 50 гарантує кожному право на безпечне для життя і здоров’я довкілля та на відшкодування завданої порушенням цього права шкоди.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

БФ «Янголи спасіння» забезпечують наборами гігієни сім’ї з дітьми Покровської ТГ

Благодійний фонд «Янголи спасіння» за підтримки Агенства ООН у справах біженців (УВКБ ООН) та у співпраці з Покровською МВА організували видачу гігієнічних наборів для сімей з дітьми до 14 років у старостинських округах Покровської громади.

eye

26

Громада 1

16 травня 2024 16:00

Мирова угода як альтернатива судовому рішенню: Особливості укладення та забезпечення

Якщо до подачі позовної заяви не вдалося домовиться з відповідачем – не біда, такий шанс буде ще в залі суду.

eye

20

Новини громад

16 травня 2024 15:17

«Вишиваю волю, вишиваю долю»: в Покровську працівники культури долучились до обласної акції до Дня вишиванки

Донецька ОДА ініціювала акцію «Вишиваю волю, вишиваю долю», в рамках якої мешканці регіону вишивають спеціально розробленими обласними працівниками культури символами орнаменти та закодовані слова Воля, Доля і Донеччина.

eye

64

Новини громад

16 травня 2024 14:24

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію