• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У покровській бібліотеці стартувала виставка-продаж дизайнерських світильників у формі квітів

eye

527

06.10.2023 16:18

Новини громад

img

Квіти у зріст людини та гігантські флористичні композиції. Такі вироби представила на своїй першій виставці покровська майстриня Юлія Якименко. Жінка власноруч створює світильники та торшери у формі квітів, які за три роки стали відомими не лише у громаді, а й поза її межами. 

Велетенські  різнобарвні квіти перетворили одну із зал центральної міської бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка на справжню оранжерею. Тут, наче в казковому мультфільмі — півонії, орхідеї, хризантеми, магнолії, лілії та маки, деякі розміри яких сягають людського зросту. 

З  дебютною виставкою Юлію Якименко привітала начальниця відділу культури Покровської міської ради Олена Олехнович, відзначивши подякою за високу майстерність, створення мистецького простору та з нагоди Дня художника. 

На захід завітали творчі колеги, серед яких були художники, майстри декоративно-прикладного мистецтва, поети, а також небайдужі до творчості мешканці міста.

Напрям, у якому працює майстриня, називається ростовою флористикою. Юлія розповідає — аби перетворити хобі на основну роботу, мусила довго навчатися. Все необхідне — майстер-класи, сайти, на яких можна придбати необхідні матеріали, Юлія знаходить на просторах інтернету.
Одну таку квітку Юлія може виготовляти від кількох годин до кількох днів.

«Спробувала зробити першу квітку — вдалося й сподобалося. Поступово до поліпропілену додався фоаміран, з нього нині виготовляю переважну більшість робіт. Коли сідаєш до роботи, відключаєшся від усіх проблем та зовнішніх подразників. Бо творити красу, тим більше для інших людей, потрібно із хорошими думками та вкладати позитивну енергію, аби виріб потім новому власнику приносив радість. Тому ніколи не беруся до роботи з поганими думками чи в не дуже доброму настрої. Тоді й робота не йде, коли в голові щось погане крутиться. Працювати люблю в тиші, коли нічого не може сполохати натхнення й час ніби зупиняється і завмирає», - поділилась майстриня.

У виготовленні композицій Юлія допомагає чоловік. Саме завдяки йому квіткові вироби зі звичайних елементів декору перетворились на світильники. 

Майстриня зауважує, що її світильники при правильному догляді — то пам’ять на роки. У догляді нічого складного немає: інтер’єрну композицію слід періодично споліскувати теплою водою, якщо це світильник — пройтися вологою серветкою чи холодним феном продути. Матеріал не виділяє токсинів, запахів, безпечний у користуванні.

Виставка у центральній міській бібліотеці ім. Т.Г. Шевченка триватиме протягом місяця й усі охочі можуть насолодитися творчою атмосферою та неймовірною красою.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Інформаційно-аналітичний проект «Спектри» для ветеранів та цивільних

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя. Цикл програм запустив Український ветеранський фонд разом з Мілітарним.

eye

23

Новини громад

06 травня 2024 16:49

У Покровську волонтери World Central Kitchen годують нужденних гарячими обідами

Під час війни людям, яки опинилися у скрутному становищі, важливо мати підтримку та отримувати допомогу. Саме цю місію виконує глобальна неурядова організація World Central Kitchen.

eye

28

Новини громад

06 травня 2024 15:20

Лише за минулий місяць лікарі ЦПМСД надали допомогу понад 8 тисячам пацієнтів

У Центрі первинної медико-санітарної допомоги міста Покровськ продовжується активна медична робота, спрямована на забезпечення належного рівня медичної допомоги населенню.

eye

27

Громада 1

06 травня 2024 15:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію