• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

ВІДЕО. «Пошкоджену ворожою ракетою багатоповерхівку буде відновлено», - Сергій Добряк під час брифінгу

eye

360

06.10.2023 14:00

Новини громад

img

За час повномасштабного вторгнення Покровська громада зазнала 39 обстрілів зі сторони рф, пошкоджено 736 будинків, у тому числі 122 багатоквартирних будинки. Одним з них став житловий будинок, що знаходиться по вулиці Центральній, який зазнав серйозних пошкоджень внаслідок обстрілу ракетами Іскандер 7 серпня. 

Аби надати рішення щодо можливого відновлення будівлі, до Покровська були запрошені столичні експерти. Остаточний висновок щодо подальшої експлуатації житлового будинку було озвучено сьогодні, 6 жовтня, під час брифінгу.

Як зазначив очільник громади Сергій Добряк, Покровська МВА має певний алгоритм дій щодо роботи з пошкодженим і зруйнованим житлом.

«Першочерговим є усунення наслідків обстрілу з самого початку. Цю фазу ми вже успішно подолали за допомогою ДСНС та наших комунальних закладів. Зокрема, було, розібрано завали, прибрано сміття тощо. Також було розгорнуто штаб, який за підтримки наших партнерів забезпечував постраждалих гуманітарною допомогою», - зазначив Сергій Добряк.

Про другу фазу, яка стосується підготовки до зимового періоду тієї частини будинку, в якій можуть мешкати наші громадяни, розповів заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель: «Будинок 147, що по вулиці Центральній, дійсно зазнав серйозних пошкоджень. Критично постраждало близько 12 квартир, ще 9 – частково через порушення несучих конструкцій. Було створено комісію, яка виконала обстеження всіх житлових та нежитлових приміщень. На основі висновку комісії складений план заходів, який включав дії наших комунальних підприємств: прибирання сміття, видача актів обстеження тощо. Також було запрошено державні організації, які виконали обстеження самого будинку. Тому що ми розуміли, що понад 100 родин покровчан  були вимушені тимчасово пересилитись до інших осель». 

За словами Олексія Стебеля, вже розроблено план подальших дій, який включає декілька етапів.

«Ми розуміємо важливість відновлення цього будинку, тому буде застосовано всі необхідні роботи в цьому напрямку. Перший етап, враховуючи зимово-опалювальний період: роботи з покриття покрівель в 3-7 під'їздах. Плануємо відновити подачу всіх життєво необхідних послуг. Примітно, що в будинку вже є світло та вода. Незабаром буде поновлено подачу газу і тепла. Також ще раз буде капітально відремонтовано систему каналізаційного відводу. Перший та другий під'їзди – визнані аварійними, втім також будуть відновлені», - поділився Олексій Стебель.

Докладніше про план відновлення аварійних під'їздів розповів начальник Управління капітального будівництва Данил Проскуренко: «У будинку по вул. Центральна, 147 виконано ряд технічних заходів з відновлення: капітально обстежено всі житлові та нежитлові приміщення; встановлено стан порушень із залученням інноваційної науково-технічної експертної компанії, яка протягом декількох днів виконувала обстеження всіх несучих конструкцій, підвальних приміщень, технічних поверхів, покрівель, балконів, а також всіх внутрішніх приміщень. За результатом отриманого експертного висновку будинок визнано придатним до відновлення та подальшої експлуатації. Згідно висновкам, 4,5,6,7 під'їзди буде відновлено за допомогою поточного ремонту внутрішніх приміщень. Щодо 3 під'їзду – компанія наполягає на заміні плит перекриття над будівлею і відновленні всіх інших внутрішніх мереж. Що стосується 1 та 2 під'їзду, які зазнали найбільших руйнувань, буде виконано роботи з демонтажу опорних конструкцій. В 1 під'їзді буде виконано перекриття до рівня першого поверху з наступним відновленням у відповідності з технічним паспортом будівлі, а у 2 під'їзді  буде виконано демонтажні роботи з відновленням несучих конструкцій до рівня 5 поверху. Для виконання проєктних робіт по відновленю будинку буде залучено підрядну організацію, яка розроблятиме окремий проєкт на відновлення цього будинку. Він включатиме: демонтажні роботи 1 та 2 під'їзду; відновлення балконів, лоджій та перекреттів; відновлення фасадів, а також роботи по склінню вікон та дверей».

На завершення брифінга Сергій Добряк підсумував: «Можу сказати, що Покровська МВА завжди має певний алгоритм дій, знає що робить, кожен структурний підрозділ фахово відноситься до своєї роботи, і вся команда працює заради нашої Перемоги, і, щоб нашим місцевим жителям навіть в умовах вйни перебувати в місті було комфортно. Тому і будинок на вул. Центральна, 147 буде відновлено та згодом заселено».

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Людина починається з добра: історія волонтерства Марини Хруцької

Волонтерство – важлива та шляхетна місія, яка з початку повномасштабного вторгнення набула нового та ще більш змістовного значення для багатьох українців. Чимало волонтерів серед мешканців Покровської громади, які докладають зусиль, щоб підтримати інших.

eye

33

Громада 1

03 липня 2024 14:15

Покровські черлідерки у складі збірної команди України здобули золото на Чемпіонаті Європи

Черліденг – видовищний, феєричний вид спорту. Однак, ні для кого не секрет, що він вимагає величезної роботи, а іноді навіть надзусиль

eye

31

Громада 1

03 липня 2024 11:40

Олег Фролов представив Покровську громаду на Європейському форумі міської стійкості 

25-27 червня в місті Валенсія (Іспанія) відбувся 11-й Європейський форум міської стійкості (EURESFO). Покровську міську територіальну громаду на заході представив начальник управління стратегічного планування, зовнішніх зв'язків та комунікацій Олег Фролов

eye

54

Новини громад

03 липня 2024 10:03

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію