• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Покровська служба у справах дітей оголошує пошук патронатних вихователів

eye

542

05.10.2023 17:35

Новини громад

img

Покровська міська військова адміністрація ніколи не залишається осторонь проблем вразливих категорій населення, зокрема, щодо дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, адже вони  потребують особливої уваги від дорослих.

За словами начальниці служби у справах дітей Оксани Діми, громада має нагальну потребу у створенні сімейного патронату. У зв’язку з цим фахівці Служби провели сумісно з Центром зайнятості семінар, у якому взяли участь особи, що перебувають на обліку як безробітні. 
 

"Патронатні сім'ї – це тимчасові сім’ї. Складна життєва обставина – сім’я має проблеми – діти потрапляють у патронатну сім’ю. Виправляється ситуація – дітей повертають в біологічну сім'ю. Перебуваючи в патронатній сім'ї, дитина не втрачає контакту з родиною", – пояснює Оксана Діма.

У патронатній сім'ї дитина може жити від місяця до пів року, але якщо є потреба, термін продовжують. За цей час служба у справах дітей працює, щоб умови й атмосфера в біологічній сім'ї поліпшилися й дитина могла туди повернутися. Якщо ж цього не відбувається, то дітей віддають у заклади інтернатного типу, прийомні сім’ї або усиновителям.

Патронатний вихователь обов’язково повинен мати помічника, адже спостерігати за дитиною треба цілодобово, каже Оксана Діма. Вона додає, що помічниками "не обов'язково мусять бути подружні пари, але й сестри, мама і син або дочка".

На відміну від прийомних батьків, патронатний вихователь не повинен бути працевлаштованим, адже з ними укладається тристоронній договір, і держава виплачує гроші. Окрім заробітної плати гарантовані: кошти на виховання дитини, комплексна професійна підтримка.

За додатковою інформацією щодо патронату над дитиною звертайтесь до служби у справах дітей Покровської міської ради за адресою: м. Покровськ, вул. Шевченка, 53а, або за телефоном: 0665610760.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Забезпечення дровами: спільні зусилля для підтримки населення громади

Під головуванням заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо відбулось засідання комісії з питань надання допомоги у вигляді дров окремим категоріям громадян Покровської громади для проходження зимового періоду на 2024-2025.

eye

60

Громада 1

09 травня 2024 16:15

На варті безпеки громади: добровольці-рятувальники Покровська ліквідували пожежу 

Сьогодні чергова група членів добровільно-рятувальної команди, яка створена на базі КП «Муніципальна служба», спільно із рятувальниками 9 ДПРЗ прийняла негайні заходи з тушіння пожежі, яка виникла в екосистемі Гришинського старостинського округу.

eye

35

Громада 1

09 травня 2024 15:30

Родинне єднання: у Покровську відбувся перший етап конкурсу «Мамо, тато, я – спортивна сім?я»

Чотири команди – дружні родини Покровська – взяли участь у змаганнях, головна мета яких не стільки показати спортивну підготовку учасників, як продемонструвати згуртованість, вміння підтримати одне одного та повагу до справжніх сімейних цінностей.

eye

32

Громада 1

09 травня 2024 14:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію