• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Покровська служба у справах дітей оголошує пошук патронатних вихователів

eye

605

05.10.2023 17:35

Новини громад

img

Покровська міська військова адміністрація ніколи не залишається осторонь проблем вразливих категорій населення, зокрема, щодо дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, адже вони  потребують особливої уваги від дорослих.

За словами начальниці служби у справах дітей Оксани Діми, громада має нагальну потребу у створенні сімейного патронату. У зв’язку з цим фахівці Служби провели сумісно з Центром зайнятості семінар, у якому взяли участь особи, що перебувають на обліку як безробітні. 
 

"Патронатні сім'ї – це тимчасові сім’ї. Складна життєва обставина – сім’я має проблеми – діти потрапляють у патронатну сім’ю. Виправляється ситуація – дітей повертають в біологічну сім'ю. Перебуваючи в патронатній сім'ї, дитина не втрачає контакту з родиною", – пояснює Оксана Діма.

У патронатній сім'ї дитина може жити від місяця до пів року, але якщо є потреба, термін продовжують. За цей час служба у справах дітей працює, щоб умови й атмосфера в біологічній сім'ї поліпшилися й дитина могла туди повернутися. Якщо ж цього не відбувається, то дітей віддають у заклади інтернатного типу, прийомні сім’ї або усиновителям.

Патронатний вихователь обов’язково повинен мати помічника, адже спостерігати за дитиною треба цілодобово, каже Оксана Діма. Вона додає, що помічниками "не обов'язково мусять бути подружні пари, але й сестри, мама і син або дочка".

На відміну від прийомних батьків, патронатний вихователь не повинен бути працевлаштованим, адже з ними укладається тристоронній договір, і держава виплачує гроші. Окрім заробітної плати гарантовані: кошти на виховання дитини, комплексна професійна підтримка.

За додатковою інформацією щодо патронату над дитиною звертайтесь до служби у справах дітей Покровської міської ради за адресою: м. Покровськ, вул. Шевченка, 53а, або за телефоном: 0665610760.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Людина починається з добра: історія волонтерства Марини Хруцької

Волонтерство – важлива та шляхетна місія, яка з початку повномасштабного вторгнення набула нового та ще більш змістовного значення для багатьох українців. Чимало волонтерів серед мешканців Покровської громади, які докладають зусиль, щоб підтримати інших.

eye

38

Громада 1

03 липня 2024 14:15

Покровські черлідерки у складі збірної команди України здобули золото на Чемпіонаті Європи

Черліденг – видовищний, феєричний вид спорту. Однак, ні для кого не секрет, що він вимагає величезної роботи, а іноді навіть надзусиль

eye

34

Громада 1

03 липня 2024 11:40

Олег Фролов представив Покровську громаду на Європейському форумі міської стійкості 

25-27 червня в місті Валенсія (Іспанія) відбувся 11-й Європейський форум міської стійкості (EURESFO). Покровську міську територіальну громаду на заході представив начальник управління стратегічного планування, зовнішніх зв'язків та комунікацій Олег Фролов

eye

57

Новини громад

03 липня 2024 10:03

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію