• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Заборона на паління багаття: КП «Муніципальна служба правопорядку» слідкує за дотриманням правил благоустрою на території громади

eye

244

05.10.2023 13:50

Новини громад

img

Актуальне питання порушення правил благоустрою восени – це паління багаття. 

Починаючи з 2019 року Муніципальна служба правопорядку проводить заходи щодо надання роз'яснень та притягнення до адміністративної відповідальності за спалювання сухої трави, листя, торішньої трави та сміття, що позитивним чином вплинуло на стан благоустрою у громаді.

Проте цього року з приходом осені знов постає питання боротьби з паліями. Тільки за останні два місяці інспектори Муніципальної служби в ході щоденних рейдів громадою припинили понад 50 фактів паління багаття.

Інспектори провели з паліями профілактично-роз’яснювальні бесіди щодо заборони паління багаття та недопущення повторного порушення норм закону. Також порушників попередили про адміністративну відповідальність. Всього притягнуто до адміністративної відповідальності за паління багаття 21 особу. По 14 протоколам прийнято рішення щодо накладення штрафу у сумі 340 грн кожному правопорушнику на користь місцевого бюджету.

«Хочу ще раз звернутись до мешканців громади. Пам’ятайте, що дим від спалювання листя – це концентрована сильнодійна токсична суміш, яка, досягаючи найглибших ділянок легень, утворює там комбінації осаджених токсичних елементів, що заважають процесу засвоєння кисню в організмі. Спалювання залишків рослин і опалого листя небезпечне ще й тим, що може перерости у неконтрольоване горіння. А це своєю чергою може призвести до пожежі. Альтернатива спалюванню – компостування органічних відходів або централізоване вивезення сміття, яке організоване у громаді на належному рівні при наявності у кожного господаря договору на вивіз сміття», - зазначив директор КП «Муніципальна служба правопорядку» Олександр Антипенко. 

Також Олександр Антипенко додав, що відсутність, договору на вивіз сміття також є порушенням Правил благоустрою та тягне адміністративну відповідальність за ст. 152 КУпАП.

Нагадуємо, що згідно зі статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за порушення правил у сфері благоустрою населених пунктів передбачена адміністративна відповідальність, яка тягне за собою накладення штрафу на громадян від 340 до 1360 грн і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від 850 до 1700 грн.

Вкотре закликаємо мешканців, при наведенні ладу біля своїх садиб, на городах, прибудинкових територіях намагайтеся не шкодити довкіллю, а отже і своєму здоров’ю та здоров’ю оточуючих.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Привітання начальника Покровської МВА Сергія Добряка з Великоднем

Христове Воскресіння дає нам сили боротися і перемагати навіть у надзвичайно складних умовах, вчить, що життя вічне все одно переможе темряву та те зло, яке на нашу землю принесли окупанти

eye

29

Новини громад

05 травня 2024 08:00

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

54

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

51

Громада 1

03 травня 2024 14:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію