• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Котельні Покровська готові до опалювального сезону на 100 відсотків

eye

293

05.10.2023 12:30

Новини громад

img

У Покровській громаді об’єкти теплопостачання, водопровідно-каналізаційного, дорожньо-мостового господарств та житлового фонду продовжують готуватися до зими.

Нагадаємо, послугу з постачання теплової енергії споживачам громади надає 40 котелень, у тому числі 36 котелень комунальної форми власності. Роботи з підготовки об’єктів до нового опалювального періоду було проведено у 27 медзакладах громади, 44 закладах освіти, 30 закладах культури та 6 спортивних закладах.

Протягом підготовчого періоду проводились роботи із заміни засувок; виконувалась ревізія та ремонт вентилів системи опалення; проводилась заміна системи централізованого теплопостачання, водопостачання та водовідведення.

Станом на сьогодні котельні комунального підприємства «Покровськтепломережа» у кількості 24 одиниці в повному обсязі підготовлені до нового опалювального періоду. Про це під час апаратної наради доповів начальник житлово-комунального відділу Дмитро Візенков.

«Для сталої роботи протягом опалювального періоду підприємство уклало договір з ТОВ «Нафтогаз Трейдинг» на постачання природного газу. 3 вугільні котельні також забезпечені вугіллям у повному обсязі (936,76 тон). Для роботи модульних котелень підприємство заготовило 120 тон паливних брикетів, а до 13 жовтня планується придбання 20 тон паливних пелетів. Паралельно проводиться тендерна процедура із закупівлі 350 метрів кубічних дров. На 21 котельні встановлено генератори необхідної потужності», - розповів Дмитро Візенков.

Підготовчі роботи об’єктів теплопостачання було розпочато одразу після закінчення минулого опалювального періоду. Зокрема, вдалося перевиконати планові показники, а саме:

виконано заміну теплових мереж протяжністю 5560 погонних метрів;

замінено 7 насосів та виконано поточний ремонт 146 одиниць насосного обладнання;

проведено ревізію запірної арматури котелень та теплових мереж у кількості 1957 одиниць;

проведено поточний ремонт 53 котлів;

виконано ремонт газового обладнання 80 од.;

замінено 125 плит перекриття каналів 125 од.;

проведено гідравлічні випробування 123780 погонних метрів теплових мереж на предмет виявлення витоків теплоносія.

Особливу увагу в ході підготовки до опалювального сезону було приділено котельні № 14, що розташована в селищі Динасового заводу.

«Станом на 1 жовтня там повністю замінили трубну частину екранів та конвективного пучка котла №5. Фахівцями виконано й наступні роботи: замінено теплові мережі протяжністю 1538 погонних метрів і очищено резервуар запасу води об`ємом 1000 метрів кубічних; замінено запірну арматуру на лінії подачі води в котельню. А також виконано заміну дефектного сталевого трубопроводу на поліетиленовий, від резервуару запасу води до котельні, для сталого проходження технологічного процесу», - поділився начальник житлово-комунального відділу.

Послугу з централізованого палення житлового фонду та соціальної сфери також надають структурні підприємства «Укрзалізниці». За даними Дмитра Візенкова, всі котельні підприємства підготовлені до опалювального періоду у повному обсязі. Робота по встановленню тарифів на послугу з постачання теплової енергії для споживачів підприємства ще ведеться.

Розпорядженням Покровської МВА від 3 серпня поточного року були встановлені тарифи на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання та послуги з постачання теплової енергії на опалювальний період 2023-2024 року для населення у розмірі – 2520,10 грн, але у зв’язку із введеним мораторієм тариф для населення в наступному опалювальному періоді буде застосовуватись на рівні встановленого станом на 24 лютого 2022року, а саме - 1441,69 грн.

Про забезпечення стабільної роботи об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства взимку дбає КП «Покровськводоканал». Зокрема: замінено 4590 км водопровідних мереж й 150 м каналізаційних мереж; відремонтовано 38 водопровідних та каналізаційних колодязів; проведено ремонт та заміну 35 засувок; перевірено й підготовлено 17 водопровідних насосних станції та 8 каналізаційних насосних станцій; накрито 46 водопровідних та 119 каналізаційних люків.

Своєю чергою, управителі житлового фонду обслуговують 361 будинок, у тому числі з централізованим опаленням 293 будинки. Станом на 1 жовтня виконані наступні роботи щодо підготовки житлового фонду до зими, а саме:

проведено ремонт м’якої покрівлі у 82 будинках (об’ємом 13,38 тис.м2) та шиферної покрівлі у 44 будинках (об’ємом 0,54 тис.м2);

у 14 будинках виконано ремонт міжпанельних швів (протяжністю 0,4 тис.м2);

виконано ремонт систем централізованого опалення у 99 будинках (загальною протяжністю 2,9 тис./м.п.) та проведено ревізію запірної арматури центрального опалення у 293 будинках;

виконано ремонт систем холодного водопостачання у 61 будинку (загальною протяжністю 1,37 тис./м.п.) та ремонт систем холодного водовідведення у 68 будинках (загальною протяжністю 1,0 тис./м.п.).

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Привітання начальника Покровської МВА Сергія Добряка з Великоднем

Христове Воскресіння дає нам сили боротися і перемагати навіть у надзвичайно складних умовах, вчить, що життя вічне все одно переможе темряву та те зло, яке на нашу землю принесли окупанти

eye

27

Новини громад

05 травня 2024 08:00

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

49

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

50

Громада 1

03 травня 2024 14:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію