• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Додаткові соціальні гарантії для вразливих верств населення Покровської громади

eye

435

04.10.2023 15:15

Новини громад

img

Місцева влада пильнує за тим, щоб підготувати Покровську громаду до опалювального сезону, і особлива увага приділяється допомозі вразливим верствам населення.

Громадяни, які потрапили у складні життєві обставини та постійно мешкають на території Покровської громади, а також використовують деревину для опалення, у разі відсутності газового або електроопалення на період дії воєнного стану не частіше одного разу на рік отримуватимуть допомогу в об’ємі 2 кубічних метрів деревини на 1 домогосподарство. Для цього в тому числі буде використовуватись деревина з аварійних дерев, які видаляються на території Покровської громади. Ця допомога надаватиметься згідно з затвердженим Положенням про надання допомоги у вигляді дров окремим категорія громадян для проходження зимового періоду на 2023-2024 роки (Розпорядження Покровської міської військової адміністрації Покровського району Донецької області № 1211 рг від 17.08.2023року).

Як зазначає начальниця Управління соціального захисту населення Покровської міської ради Ірина Бонзюх, прогнозована кількість отримувачів деревини паливної на осінньо-зимовий  період 2023-2024 років, становить близько 1500 домогосподарств.

«Вже з 1 вересня в УСЗН ведеться прийом пільгової категорії громадян. На даний час ми прийняли 270 заяв від самих малозабезпечених і нужденних верств населення. Зокрема, серед них були і ветерани війни, і учасники бойових дій, і сім'ї загиблих. Також були заяви від осіб з інвалідністю, осіб похилого віку, матерів-одиначок, багатодітних родин та мешканців, чиї приватні будинки були пошкоджені внаслідок обстрілів. Заяви були розглянуті, і комунальним підприємствам міста від нас були надані пропозиції для завезення дров. Сподіваємося, що зможемо цієї зими обігріти якомога більше домівок. Робота в цьому напрямку наразі триває», – розповіла Ірина Бонзюх. 

Торік через відсутність газопостачання наші мешканці забезпечувались паливною деревиною і вугіллям з декількох джерел. Багато людей опинилися в складних життєвих обставинах, у зв’язку з цим було впроваджено ряд соціальних програм щодо підтримки мешканців, а також залучені міжнародні організації. Так, деревиною паливною були забезпечені 3158 домогосподарств.

Згідно з рішенням начальника військової адміністрації також були забезпечені вугіллям громадяни пільгової категорії, які отримували субсидію 2022-2023. Такі мешканці отримували грошову допомогу на паливо по 15 тис.грн за рахунок місцевого бюджету. Від Міжнародної організації міграції вугілля, згідно з попередньо наданими заявами, розвозилось по домівках. Разом були забезпечені 1751 домогосподарство.

«На даний період розробляється проєкт забезпечення вугіллям мешканців нашої громади, які потребують соціальної підтримки за рахунок коштів місцевого бюджету», – додала Ірина Бонзюх.

Згідно з цим проєктом планується забезпечити грошовою компенсацією на тверде паливо близько 200 мешканців нашої громади.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Віддати квартиру, щоб не платити аліменти: Як уникнути щомісячних платежів

Дитинство – тривалий проміжок часу, який потребує від батьків уваги, турботи та фінансової підтримки. Законодавством також визначено, що протягом 18 років або ж 23 років, за наявності певних умов, батьки зобов'язані утримувати своїх нащадків.

eye

5

Новини громад

28 квітня 2024 14:28

Всі шляхи ведуть додому!

В межах проєкту “ШЛЯХ ДОДОМУ” станом на 23 квітня 2024 року повернено на територію вільної України 89 дітей, які були депортовані у рф або на непідконтрольні уряду України території.

eye

5

Новини громад

28 квітня 2024 14:20

Продаж тютюнових виробів на території України: заборони та відповідальність

Передбачені певні обмеження згідно ЗУ «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення»

eye

9

Новини громад

28 квітня 2024 13:49

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію