• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Як отримати пенсію міжнародним переказом?

eye

335

03.10.2023 11:46

Новини громад

img

Постановою Кабінету Міністрів України від 11.08.2023 № 842 затверджено порядок реалізації експериментального проєкту щодо виплати міжнародним поштовим переказом АТ «Укрпошта» пенсій та грошової допомоги одержувачам, які тимчасово перебувають за межами України.

Текст постанови — https://is.gd/l0k6kV

Цей механізм спрощує отримання пенсії та інших видів грошової допомоги тим громадянам, які в Україні одержували їх поштою і не мали поточних рахунків, відкритих в уповноважених банках.

Скористатися послугою з виплати та доставки пенсій чи грошової допомоги за кордоном першочергово зможуть українці, які тимчасово перебувають у Польщі.

Для отримання таких виплат міжнародним поштовим переказом громадянину необхідно подати заяву до АТ «Укрпошта» в один із способів:

  • заповнити електронну форму заяви на вебсайті АТ «Укрпошта»;
  • заповнити форму в паперовому вигляді та надіслати її на адресу АТ «Укрпошта»: вул. Хрещатик, 22, м. Київ, 01001, — з приміткою «Пенсія переказом».

Міжнародний поштовий переказ буде доставлено у місяці, наступному за місяцем, у якому надіслана заява, за адресою тимчасового перебування за межами України.

Перерахунок суми коштів здійснюватиметься у валюті країни перебування.

Така послуга для громадян України за кордоном надаватиметься безоплатно.

Для отримання переказу одержувачу необхідно пред`явити документ, що посвідчує особу.

Довідково: інформацію щодо переліку країн, до яких здійснюватимуться такі перекази, буде розміщено на вебсайті АТ «Укрпошта».

Інформацію про порядок подання та оформлення документів для призначення/поновлення пенсій особам, які тимчасово проживають за кордоном, дивіться за посиланням https://is.gd/016kGs.

Більше новин та актуальної інформації — на фейсбук-сторінці https://www.facebook.com/dn.pfy телеграм-каналі https://t.me/PensFond_dn та ютуб-каналі https://www.youtube.com/@gu_pfu_dn/about Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію