• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Привітання начальника Покровської МВА Сергія Добряка з Днем Захисників та Захисниць України, Територіальної оборони та Днем козацтва

eye

288

01.10.2023 08:30

Новини громад

img

Сьогодні ми відзначаємо свято, яке є для нас ще однією можливістю подякувати за захист Силам оборони України.

Цього року 1 жовтня українці відзначають одразу декілька важливих державних свят. В перший день жовтня 2023 року в Україні святкують День захисників та захисниць України, який також відомий як День українського козацтва. Це свято було перенесено з 14 жовтня на 1 жовтня відповідно до новоюліанського церковного календаря. Іншим важливим святом, яке відзначається 1 жовтня, є День територіальної оборони України, який було встановлено за Указом Президента від 30 вересня 2020 року і щорічно відзначається у першу неділю жовтня.

Наша подяка – не щось абстрактне і безособове, адже в кожного з нас є рідні, друзі, колеги, котрі служать у Силах оборони. А ми повинні забезпечувати нашій армії міцний тил – кожен у свій спосіб, але з максимальною самовіддачею, так, щоб це посилювало наших оборонців і наближало перемогу. 

Захист України від ворога – свята справа. Вона вимагає сміливості, честі та відваги, а ще величезної самопожертви. Саме в такому ритмі ми з вами живемо вже дев’ятий рік поспіль. А 24 лютого 2022 року стало початком нових, ще важчих випробувань.

Захист незалежності та територіальної цілісності рідної землі в усі часи був покликанням та обов’язком найвідважніших. У пам’яті сьогоднішніх і майбутніх нащадків назавжди збережуться подвиги багатьох поколінь синів і доньок українського народу, їх безмежна відданість і любов до рідної землі, мужність та героїзм. Сучасні воїни примножують і розвивають тисячолітні українські військові традиції.

Сьогодні ми вшановуємо всіх, хто носить почесне і високе звання Захисників та Захисниць України.

Славну когорту мільйонів героїв, загиблих у різні часи за соборність та волю України, вже у двадцять першому столітті поповнили Герої Небесної Сотні та тисячі наших земляків, які загинули в російсько-українській війні. Лише наша Покровська громада втратила майже сотню своїх земляків.

День Захисників та Захисниць України є справжнім святом самовідданості і благородної любові до рідної землі, що так органічно поєдналося з іншими святами, які також відзначають у перший день жовтня – Покрови Пресвятої Богородиці, Днем українського козацтва і Днем Територіальної оборони України. І нині Пресвята Богородиця оберігає українських захисників, чоловіків та жінок, які, так само як наші пращури, стоять на захисті рідної землі.

Низько вклоняємося світлій пам'яті полеглих та згадуємо усіх, хто в різні часи національної історії загинув у боротьбі за свободу і незалежність Української держави.

Бажаю усім нам козацьких вчинків, звитяг і глибокої духовності. Нехай прагнення відстоювати свою волю та незалежність і надалі буде неодмінною рисою українців.

Слава Україні! Героям слава!

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

40

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

39

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

53

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію