• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Привітання начальника Покровської МВА Сергія Добряка з Днем Захисників та Захисниць України, Територіальної оборони та Днем козацтва

eye

321

01.10.2023 08:30

Новини громад

img

Сьогодні ми відзначаємо свято, яке є для нас ще однією можливістю подякувати за захист Силам оборони України.

Цього року 1 жовтня українці відзначають одразу декілька важливих державних свят. В перший день жовтня 2023 року в Україні святкують День захисників та захисниць України, який також відомий як День українського козацтва. Це свято було перенесено з 14 жовтня на 1 жовтня відповідно до новоюліанського церковного календаря. Іншим важливим святом, яке відзначається 1 жовтня, є День територіальної оборони України, який було встановлено за Указом Президента від 30 вересня 2020 року і щорічно відзначається у першу неділю жовтня.

Наша подяка – не щось абстрактне і безособове, адже в кожного з нас є рідні, друзі, колеги, котрі служать у Силах оборони. А ми повинні забезпечувати нашій армії міцний тил – кожен у свій спосіб, але з максимальною самовіддачею, так, щоб це посилювало наших оборонців і наближало перемогу. 

Захист України від ворога – свята справа. Вона вимагає сміливості, честі та відваги, а ще величезної самопожертви. Саме в такому ритмі ми з вами живемо вже дев’ятий рік поспіль. А 24 лютого 2022 року стало початком нових, ще важчих випробувань.

Захист незалежності та територіальної цілісності рідної землі в усі часи був покликанням та обов’язком найвідважніших. У пам’яті сьогоднішніх і майбутніх нащадків назавжди збережуться подвиги багатьох поколінь синів і доньок українського народу, їх безмежна відданість і любов до рідної землі, мужність та героїзм. Сучасні воїни примножують і розвивають тисячолітні українські військові традиції.

Сьогодні ми вшановуємо всіх, хто носить почесне і високе звання Захисників та Захисниць України.

Славну когорту мільйонів героїв, загиблих у різні часи за соборність та волю України, вже у двадцять першому столітті поповнили Герої Небесної Сотні та тисячі наших земляків, які загинули в російсько-українській війні. Лише наша Покровська громада втратила майже сотню своїх земляків.

День Захисників та Захисниць України є справжнім святом самовідданості і благородної любові до рідної землі, що так органічно поєдналося з іншими святами, які також відзначають у перший день жовтня – Покрови Пресвятої Богородиці, Днем українського козацтва і Днем Територіальної оборони України. І нині Пресвята Богородиця оберігає українських захисників, чоловіків та жінок, які, так само як наші пращури, стоять на захисті рідної землі.

Низько вклоняємося світлій пам'яті полеглих та згадуємо усіх, хто в різні часи національної історії загинув у боротьбі за свободу і незалежність Української держави.

Бажаю усім нам козацьких вчинків, звитяг і глибокої духовності. Нехай прагнення відстоювати свою волю та незалежність і надалі буде неодмінною рисою українців.

Слава Україні! Героям слава!

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Із роботою соціальних установ Покровської громади ознайомився перший заступник Міністра соцполітики України Назар Танасишин 

Сьогодні, 3 липня, серед поважних гостей, які завітали на Донеччину – перший заступник Міністра соціальної політики Назар Танасишин. Під час перебування в Покровську пан Назар відвідав УСЗН та ознайомився з роботою інших соціальних установ громади.

eye

30

Новини громад

03 липня 2024 17:18

Розвиток медичної сфери Покровської громади під контролем Міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка

Аби обговорити проблемні питання, пов’язані із функціонуванням медичних закладів та якісної допомоги населенню Донеччини, до Покровської громади завітав Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко. 

eye

30

Новини громад

03 липня 2024 16:47

Людина починається з добра: історія волонтерства Марини Хруцької

Волонтерство – важлива та шляхетна місія, яка з початку повномасштабного вторгнення набула нового та ще більш змістовного значення для багатьох українців. Чимало волонтерів серед мешканців Покровської громади, які докладають зусиль, щоб підтримати інших.

eye

55

Громада 1

03 липня 2024 14:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію