• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Шлях до свободи та відновлення: керівник гуманітарного штабу Дмитро Єрмолович взяв участь у саміті «World for Ukraine» в Жешуві

eye

399

30.09.2023 13:54

Новини громад

img

28-29 вересня в місті Жешув, що у Польщі, відбувся міжнародний саміт «W4UA”, метою якого є висвітлення поточних проєктів гуманітарної допомоги і дослідження сфер, які мають значення для майбутнього України. 

У заході взяли участь понад 1000 представників органів центральної та місцевої влади, міжнародних організацій, неурядових організацій, бізнесу, аналітичних центрів та ЗМІ. Доєднався до участі в заході й керівник гуманітарного штабу Покровської МВА Дмитро Єрмолович. 

Фахівці з різних сфер мали можливість налагодити зв'язки та поділитися ідеями й досвідом під час круглих столів, презентацій, майстер-класів, панелей та інших заходів.

Теми дискусій були присвячені діяльності органів місцевого самоврядування під час війни, інноваційним практикам і технологіям, познайомитись з досвідом українських та польських громад щодо залучення інвестицій та вирішення гуманітарних питань. 

«Word for Ukraine – це значна подія для об?єднання зусиль представників різних інституцій задля відбудови та відновлення України. Тривала війна в Україні спричинила значні проблеми з ментальним здоров'ям мешканців. І це стосується не тільки ветеранів та внутрішньо переміщених осіб, але й цілих громад, які живуть в тіні війни. Тож ми маємо консолідувати зусилля, щоб допомогти нашим містам пережити ці страшні часи та потім «оговтатись» від війни», - поділився враженнями Дмитро Єрмолович. 

Крім того, додав, що саміт став чудовим майданчиком для комунікаційного обміну, зустрічі вже існуючих та нових партнерів.

Фундація World for Ukraine (W4UA) – це громадська організація, основною метою якої є об?єднання та підтримка зусиль громадських організацій, центральних та місцевих державних установ, бізнесу, ЗМІ, аналітичних центрів та приватних осіб на благо української нації. Фундація щороку організовує саміт W4UA, який збирає відомих людей з України та світу. 

Місто Жешув, яке  взяло шефство над W4UA Summit, наразі грає ключову роль у створенні мирної та безпечної атмосфери для багатьох українців. У травні 2022 року Жешув отримав почесне звання “Місто-рятівник”, запроваджене Президентом України Володимиром Зеленський для висловлення подяки та вшанування міст-партнерів нашої держави, які роблять все можливе для допомоги Україні.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

38

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

38

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

47

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію