• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Покровськ - територія підтримки Захисників України: під час Регіонального ветеранського форуму Сергій Добряк презентував соціальну програму підтримки ветеранів війни

eye

388

29.09.2023 17:27

Новини громад

img

За підсумками VI Міжнародного ветеранського форуму "Україна. Захисники. Майбутнє." на Дніпропетровщині відбувся Перший Регіональний ветеранський форум, участь в якому взяв і начальник Покровської МВА Сергій Добряк у складі делегації Донецької області.

Мета Форуму - обговорення шляхів залучення місцевих та регіональних влад до реалізації державної ветеранської політики (психологічна та фізична реабілітація, забезпечення житлом, навчання, створення робочих місць або умов для зайнятості та ін.), розгляд позитивних прикладів підготовки громад до вирішення питань реінтеграції ветеранів та їх адаптації до мирного життя, оптимізації надання необхідних послуг ветеранам, членам їх родин та членам родин загиблих, створення відповідних інфраструктурних об?єктів тощо.

Серед учасників заходу - Міністрка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна, заступник керівника офісу Президента України Олексій Кулеба, народні депутати України, українські ветерани й ветеранки, Захисники і Захисниці, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадянського суспільства, волонтери.

Під час презентації соціальної програми підтримки ветеранів війни, яку було розроблено та затверджено в Покровській громаді, Сергій Добряк зауважив, що станом на 1 вересня 2023 року у Покровській ТГ зареєстровані та отримують допомогу 1263 учасників бойових дій, 37 осіб з інвалідністю внаслідок війни та 76 членів сімей загиблих захисників України.

«По всій території нашої громади провадиться робота щодо прийняття документів на встановлення статусу, надання пільг та матеріальної допомоги захисникам та захисницям України. У 2023 році згідно з зверненнями 24 особи отримали матеріальну допомогу на суму 880 тис. грн. Також надається матеріальна допомога родинам військовослужбовців, які зникли безвісти внаслідок військової агресії в розмірі 100 тис. грн., а сім’ям загиблих військовослужбовців 50 тис. грн., в разі поранення при виконанні службових обов’язків членам Добровільних формувань розмір допомоги становить 100 тис. грн.», - зазначив Сергій Добряк.

Також діти, з-поміж членів сімей загиблих, мають можливість отримати психологічну реабілітацію та оздоровлення.

На програму оздоровлення дітей, які потребують особливої уваги та підтримки виділено з бюджету громади 1 млн.746 тис. грн.

Крім того, Сергій Добряк зазначив, що вагомою підтримкою членів сімей військовослужбовців, а також сімей загиблих є Програма забезпечення дровами та вугіллям. У випадку пошкодження житла при обстрілах Покровська громада виконує роботи по поточному ремонту та оновленню осель.

«Ми вдячні нашим Героям за відвагу і мужність, за кожен новий день, коли ми маємо змогу жити і працювати. Покровськ – це соціально орієнтована громада, і ми готові й надалі розширювати перелік соцпослуг для забезпечення додаткових гарантій нашим Захисникам», - додав начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

За попередніми підрахунками фахівці Мінветеранів, після української Перемоги понад 4 млн осіб будуть ветеранами та членами їхніх родин, тож держава вже здійснює кроки та готується розв’язувати проблеми ветеранів щодо реабілітації, ментального здоров’я, фінансів, працевлаштування, наявності житла. Саме ці виклики розглядали учасниками форуму, обмінювались думками та шукали спільні шляхи адаптації ветеранів війни до мирного життя.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

36

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

36

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

44

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію