• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Підготовка до опалювального сезону, відновлення житла та ремонт доріг - що турбує мешканців громади

eye

280

28.09.2023 14:39

Новини громад

img

Відбувся черговий особистий прийом громадян очільником громади Сергієм Добряком. Так, начальник Покровської МВА спільно зі своїми заступниками поспілкувався з місцевими жителями щодо нагальних питань та спільно обговорили шляхи їх вирішення.

Загалом було розглянуто 15 звернень від жителів Покровська та сторостинських округів. Серед основних питань – підготовка до осінньо-зимового періоду, роботи з благоустрою, відновлення та скління вікон у будинках, які було пошкоджено внаслідок обстрілів.

Щодо останнього питання Сергій Добряк дав пояснення: «У нас є підписаний меморандум з міжнародними партнерами БО «GEM» та ГО «Аваліст». Вони мають допомогти встановити близько 2700 вікон у пошкоджених будинках. Робота ведеться і всім постраждалим внаслідок обстрілів буде забезпечено комфортні умови для проживання».

Самих же заявників тішить така відповідь щодо вирішення цього питання.

«Наближається холодна пора року, тому хотілось би продовжити жити у своїй домівці, і при цьому не мерзнути. Після обстрілу вікна у моїй квартирі не вціліли. Дуже переймалась стосовно цього питання, тому прийшла на прийом. Тішить новина про те, що керівництво Покровської МВА не байдужі і сприяють вирішенню проблем, як от, у встановленні вікон», - поділилась жителька Покровська Ольга Михайлівна.

На прийом завітала й покровчанка Ольга, яка є власницею однієї з квартир, розташованої на 5-му поверсі будинку на вул. Центральна, 147. Жінка виказала прохання надати їй доступ до свого зруйнованого житла для збору особистих речей.

«Будь-які роботи стосовно будинку за адресою: вул. Центральна, 147 почнуть виконувати після отримання рекомендацій технічного експерта щодо методики відновлення зазначеної будівлі. Це робиться згідно з технікою безпеки. Вже відомо, що будинок підлягає відновленню, тож очікуємо, що в найближчі дні все буде дозвіл, і працівникам ЖКВ вдасться приступити до роботи з розчищування завалів», - зазначив начальник Покровської МВА.

Також надійшло два звернення щодо ремонту чи відсипання доріг у Лисівському та Шевченківському старостинських округах. Як зазначило керівництво громади, ці роботи вже виконуються. 

«Йдемо згідно з планом. Впродовж місяця, плануємо, що роботи з відсипання та ямковий ремонт доріг на території всіх населених пунктів громади буде завершено», - підкреслив пояснив заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель.

Звертались громадяни, які проживають у приватних домоволодіннях, й з проханням надати дрова. Варто зазначити, що в рамках міської програми про надання допомоги на період дії воєнного стану окремим категоріям громадян для проходження зимового періоду 2023-2024 р. мешканці мають змогу безоплатно отримати деревину. 

Нагадаємо, отримати тверде паливо мають право громадяни, які належать до пільгових категорій, зокрема: інваліди війни; учасники бойових дій; інваліди першої групи; родини з дітьми інвалідами; одинокі матері; багатодітні родини; родини, чиє житло було зруйноване внаслідок бойових дій; одинокі особи старші 80 років, або мають у складі родини лише не дієздатних родичів. 

Під час прийому всім запитувачам було надано роз’яснення щодо можливих шляхів розв'язання проблемних питань. Про результати розгляду звернень заявники будуть поінформовані у порядку, передбаченому чинним законодавством.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Деколонізація публічного простору: в Покровській ТГ провели демонтаж пам’ятника Максиму Горькому

Відповідно до закону України про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні та деколонізації топонімії, тривають процеси очищення публічного простору від елементів радянських наративів по всій країні.

eye

54

Громада 1

17 травня 2024 17:05

БФ «Янголи Спасіння» продовжує видачу гігієнічних наборів для сімей з дітьми в Покровській ТГ

У співпраці з Покровською міською військовою адміністрацією, благодійний фонд «Янголи Спасіння» продовжує організацію видачі гігієнічних наборів для сімей з дітьми до 14 років у старостинських округах Покровської громади.

eye

30

Громада 1

17 травня 2024 16:10

Для безпеки пацієнтів: у Покровській КЛІЛ облаштовують укриття

Війна поставила під питання безпеку мешканців Донеччини. Аби вберегти життя пацієнтів закладів охорони здоров'я Покровської громади, за підтримки соціально відповідального бізнесу облаштовують безпечні укриття

eye

72

Громада 1

17 травня 2024 15:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію