• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Літопис розвитку Покровського краю в ювілейній книжці Валерія Кордюкова

eye

492

28.09.2023 11:00

Новини громад

img

У Покровську відбулася значна подія, а саме презентація ювілейної 10-ї книги Валерія Кордюкова, який є краєзнавцем, меценатом, членом НІКО «Спадщина» та творчого об?єднання «Суцвіття». 

Завітали на презентацію книги “Історичне минуле Покровського краю” начальник Покровської МВА Сергій Добряк, заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова, представники громадських організацій, освіти, культури.

«Ця ювілейна робота написана про наш край, про село Гришино. Зокрема, коли воно було започатковано. Дуже важлива робота для наших покровчан, для нашої громади, тому що історія і виховання - це основа в принципі й нашої державності й нашої громади. Дуже пишаємося нашими мешканцями, що навіть в таку годину вони дотичні до історичних подій в нашому краї», - зазначив начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

Народився автор книги у Покровську, тоді ще в Красноармійську. З 1987 року і до сьогодні працює лікарем-стоматологом в рідному місті. Втім, основне захоплення Валерія Васильовича - це вивчення історії рідного краю. 

За активну діяльність в краєзнавстві Валерій Кордюков був багато разів нагороджений як грамотами, так і подяками виконавчої влади Покровська та району.

«Хочу сказати, що за цей відрізок історичної спадщини, яка у нас є, я дуже вдячний начальнику військової адміністрації за те, що він не на словах, а на ділі приділяє велику увагу збереженню історичної спадщини нашого міста. В такий непростий час, він ще знаходе ресурси приділити цьому увагу. Ми зі свого боку готові підставити своє плече і працювати з владою, надавати те, що від нас можливе. Сподіваюся на подальшу плідну співпрацю та порозуміння», - підкреслив Валерій Кордюков.

Захоплюючись вивченням історії рідного краю, Валерій Кордюков написав велику кількість статей в газеті «Маяк» та на сайті НКО «Спадщина». Провів близько 20 виїзних експедицій по Донецькій, Запорізькій та Дніпропетровській областях. 

Сьогодні історик веде не тільки дослідницьку, а й меценатську роботу. Це і презентація панорамного стенда про повстанський рух в с. Великомихайлівка. І видання колективної збірки до 140-річчя міста. За ці роки випустив 10 авторських книжок.

«Від мешканців села Гришино, та особисто від себе, я хочу подякувати за цю книгу, за ці цікаві історичні факти, які стосуються нашого села. Ми бажаємо вам міцного здоров'я, творчого натхнення, терпіння і щоб з 11 книги ми дізналися точну дату заснування нашого села», - приєдналася до привітань начальниця відділу управління Гришинського старостинського округу Ольга Біленко.

Кожна презентація книги - це можливість не тільки познайомитися з її змістом, а головне наочно поспілкуватися з автором та почути цікаві історичні факти щодо розвитку Покровської громади.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Деколонізація публічного простору: в Покровській ТГ провели демонтаж пам’ятника Максиму Горькому

Відповідно до закону України про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні та деколонізації топонімії, тривають процеси очищення публічного простору від елементів радянських наративів по всій країні.

eye

54

Громада 1

17 травня 2024 17:05

БФ «Янголи Спасіння» продовжує видачу гігієнічних наборів для сімей з дітьми в Покровській ТГ

У співпраці з Покровською міською військовою адміністрацією, благодійний фонд «Янголи Спасіння» продовжує організацію видачі гігієнічних наборів для сімей з дітьми до 14 років у старостинських округах Покровської громади.

eye

30

Громада 1

17 травня 2024 16:10

Для безпеки пацієнтів: у Покровській КЛІЛ облаштовують укриття

Війна поставила під питання безпеку мешканців Донеччини. Аби вберегти життя пацієнтів закладів охорони здоров'я Покровської громади, за підтримки соціально відповідального бізнесу облаштовують безпечні укриття

eye

72

Громада 1

17 травня 2024 15:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію