• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Олена Харчевна: «Діти потребують допомоги. Плануємо охопити хібукі-терапією всю Донеччину»

eye

370

25.09.2023 11:30

Новини громад

img

Минулого тижня заступниця начальника Покровської МВА Олена Харчевна ділилась власним досвідом допомоги дітям під час війни з колегами на міжнародній конференції "Платформа", присвяченій посттравматичній реабілітації дітей та дорослих в Україні.

Міжнародний проєкт психологічної допомоги “Хібукі-терапія”, який від початку війни допомагає дітям в Україні, активно втілюється в життя і на Донеччині. За ініціативою заступниці начальника Покровської МВА Олени Харчевної, юні мешканці Покровської та Мирноградської громад мають можливість долати стрес спричинений війною.

«В жовтні минулого року я почала шукати рішення, яке можна було б застосувати у груповій роботі для психологічної допомоги дітям. Після декількох зустрічей, пошуку інформації в інтернеті я знайшла Дафну Шарон-Максимов та Хібукі. За власний кошт замовила перші іграшки, запросила до співпраці психолога, педагогів, які пройшли навчання Хібукі-терапія, ми набрали тестову групу. В листопаді наша підготовча робота дала результат й ми отримали своїх собак-обіймак», - розповідає Олена Харчевна. 

У квітні поточного року до реалізації проєкту долучилась компанія «Метінвест», за кошти якої вдалось допомогти й мирноградським дітям. 
На цьому пошук партнерів не закінчився. Невдовзі бажанням охопити ще більшу кількість малечі Олена Харчевна поділилася з керівником Покровської військової адміністрації Сергієм Добряком та представниками однієї з німецьких організацій. 

«Наразі у мене вже два партнери – München Hilft Ukraine e.V. та Покровська міська військова адміністрація. Триває бюрократичне узгодження, а поки я вирішила замовити іграшки та попросила про допомогу психолога для дітей загиблих воїнів. Чи є в мене план, що робити далі? Так! Й тут шукаю нових партнерів й однодумців. Перше – я хочу охопити всю Донецьку область. Дітей багато й вони потребують допомоги. Друге – я хочу, щоб в школах були обов’язкове заняття з психологічної підтримки. Це наша нова реальність, де ми маємо навчитися жити!, а не існувати в умовах постійної небезпеки. Це завдання не тільки про дітей, але й для батьків», - зазначає заступниця начальника Покровської МВА.  

Крім того, Олена Харчевна впевнена, що хібукі допоможуть повернути дітей на тимчасово окупованих територіях. М`яка іграшка у вигляді собаки-обіймаки здатна перемогти російську пропаганду про те, що українці - «це безжалісні нацисти». 

«Під час мого перебування на конференції у Львові було доволі гучно й ще більше упевнилась, що ми все правильно робимо з нашим проєктом Хібукі. Дуже вдячна за можливість поділитися власним досвідом допомоги дітям на війні. Сподіваюсь, що для когось це стане корисним, а хтось долучиться до нашого проєкту, бо нема зайвоі допомоги», - зауважила Олена Харчевна.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію