• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Дошкільна освіта в умовах війни: онлайн зустрічі та облаштування укриттів

eye

575

22.09.2023 13:40

Новини громад

img

Щороку в останню неділю вересня відзначається Всеукраїнський день дошкілля. Професія вихователя і всіх працівників дошкільних установ вимагає від більшості глибокої самовіддачі, величезного терпіння і нескінченної любові до своєї справи.

«У минулому навчальному році 27 закладів дошкільної освіти Покровської громади перейшли на дистанційний формат роботи. Це був виклик. І для педагогів, і для батьків, і для самих дітей. Адже, на відміну від школяра, усадити вихованця дитсадка за гаджет можна було лише за допомогою батьків. Тоді ніхто не знав, чи вийде щось. Але освітяни впорались», - зазначила начальниця відділу освіти Любов Воротинцева.

Протягом 2022-2023 навчального року 857 з 1778 зарахованих до закладів малюків активно навчались онлайн під супроводом вихователів, творчо розвивались разом з музичними керівниками, а головне - спілкувались між собою. У цьому навчальному році на дистанційне навчання вийшли вже 1010 діточок.

Вихователька ЗДО «Калинка» Надія Кіріченко завжди ретельно готується до занять зі своїми хлопчиками та дівчатками. Говорить, спочатку їм було важко, а потім звикли і навіть полюбили навчатись через екран. Єдине, чого їм всім не вистачає, так це обійняти один одного. Проте, сподіваються, що вже скоро їхня мрія здійсниться. 

«Сьогодні у нас розпочнеться заняття для дітей старшої і середньої групи, тема “Щедра осінь”. Будемо говорити про те, що осінь завжди приходить з подарунками, а в кінці заняття будемо малювати нетрадиційним малюванням – за допомогою осінніх листочків. Я думаю, дітки звикли до дистанційної освіти, проте все одно сумують за дитячим садком. Домашні завдання ми даємо через чек-листи, дітки виконують домашні завдання і їх батьки надсилають нам у команду “наші досягнення», – розповіла більше про освітній процес вихователь ЗДО №10 "Калинка" Надія Кіріченко.

«Мрії у всіх однакові, – зазначає завідувачка закладу Ганна Димитрюк. – Це скоріша Перемога».  Саме тому кожного дня працівниці закладу скрізь підтримують ідеальну чистоту. На клумбах жодної травинки, троянди буяють яскравими фарбами, в групах стерильна чистота, а в їдальні на столах навіть серветки в стаканчиках стоять. Хоч завтра готові прийняти галасливу малечу і розпочати навчально-виховний процес".

«Ми здійснюємо освітньо-виховний процес на освітній платформі Office 365 Microsoft Teams. Створили безліч різноманітних каналів для наших малюків, працюємо над створення чек-листів пізнавальних для нашої малечі, а також над створенням нашого YouTube каналу з розвивальним контентом. Крім того, надаємо активну консультативну допомогу нашим батькам. Також, хочу зазначити, що з цього літа ми стали учасниками проєкту “Забезпечення навчання вихованців закладів дошкільної освіти в умовах кризи України” і з цього літа ми відкрили свої двері нашого закладу для дошкільнят старшої групи та їх підготовки до школи», – розповіла завідувач ЗДО №10 «Калинка» Покровської міської ради Донецької області Ганна Димитрюк.

А поки, аби захистити людей від ворожих обстрілів і хоча б у змішаному форматі відновити навчання, Покровська міська військова адміністрація організувала роботи з облаштування підвальних приміщень закладів освіти під найпростіші укриття. Зараз активними темпами ведуться роботи в саме в дитсадках. Проводяться вони в рамках  Проєкту корпоративної соціальної відповідальності компанії «МЕТІНВЕСТ».

Головний спеціаліст з питань дошкільної освіти Ольга Столбнікова зазначила: «До кінця року проєкт передбачає облаштування укриттів у шести дитячих садочках Покровської громади. На черзі – ще чотири. За це «Метінвесту» окрема велика подяка від усіх освітян. Адже з укриттями ми зможемо почати навчання у змішаному форматі. Цього дуже чекають і дорослі, і діти».

На жаль, заклади освіти зараз не мають змогу працювати як раніше, втім кожна зустріч освітян з малюками це як свято та радість не лише для дітей, а і для вихователів.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

37

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

37

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

46

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію