• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Фестиваль-конкурс «Покровський ЛітFest» об’єднав митців з різних куточків України та із-за кордону

eye

474

21.09.2023 17:48

Новини громад

img

У місті Покровськ, попри війну, впродовж двох днів – 20 та 21 вересня відбувся сьомий літературно-мистецький фестиваль «Покровський ЛітFest». Цей захід відкрив свої двері для численних митців з різних куточків нашої країни, об'єднавши як початківців, так і вже визнаних майстрів у світі мистецтва.
 

Творча енергія нашої країни - самодіяльні письменники, поети, виконавці - отримали можливість блискуче засяяти, продемонструвати свої здібності та таланти. На фестивалі до членів комісії входять представники з більше ніж 20 міст України, зокрема таких як Київ, Дніпро, Львів, а також міст Донецької та інших областей.
 

Головною метою та завданням конкурсу є відродження та розширення світу літератури. Фестиваль став майданчиком для відновлення, розвитку та популяризації літературних творів. Організатори прагнули знайти, висвітлити та підтримати талановитих авторів літератури.
 

Конкурс проходив онлайн — автори надсилали свої роботи, а їх передавали на розгляд журі. Всі твори були написані державною мовою.

Учасники змагалися в восьми номінаціях: всіх об'єднала тема патріотизму — цього року дуже багато творів присвячували Україні, боротьбі за її незалежність та свободу. 
 

«Другий рік поспіль конкурс проходив в онлайн режимі, але це не позбавляє учасників права брати участь в ньому. У цей раз зареєструвались 72 учасники, географія яких дуже різноманітна. Тішить той факт, що в цьому році багато конкурсантів - авторів патріотичних творів серед молоді», – розповіла директорка бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка Кристина Тумасова.
 

Вже другий рік поспіль члени комісії отримують всі твори за номерами, не розголошуючи прізвища та імена учасників. Це дозволяє забезпечити об'єктивність висновків членів журі. Переможці конкурсу, які зайняли призові місця, будуть нагороджені дипломами, статуетками переможців і книгами.

Як підкреслили члени журі, цього року всі роботи були дуже чуттєві та патріотичні.

«Мені пощастило вже кілька років поспіль бути членом ось такого шанованого конкурсу. Це не лише відповідальність, а й розрада для душі. Ти вперше знайомишся з тими перлинами, які ще ніхто не бачив. І відповідальність полягає в тому, що ти повинен не зруйнувати, а зберегти ту частинку, яку люди вкладають у свої твори. В оцінюванні є щось дуже хвилююче, адже ми ніколи не знаємо, кому цей твір належить, і тому ти оцінюєш кожного автора як свого давнього приятеля, хоча й насправді серед конкурсантів багато знайомих. І це дуже приємно! Я була членом журі двох напрямків: авторської пісні і дитячої літератури. Обрати які вразили не можна - вразили всі. У кожного була своя родзинка. У цьому році найбільше відбився у творах патріотичний настрій, гордість і щирість любові до наших людей», - зазначила Ольга Чернета. 

На завершення кожного літературного фестивалю видається збірка, яка зберігає найкращі твори конкурсу. 

«Цього року ми плануємо розмістити її в соціальних мережах, щоб переможці та всі охочі мали змогу ознайомитися з цією збіркою», – розповіла директорка міської бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка Кристина Тумасова.

Фестиваль-конкурс «Покровський ЛітFest» - це не просто захід, а спільний крок до розвитку та вдосконалення світу слова, де кожна сторінка - гімн творчості.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

32

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

33

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

39

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію