• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Про встановлення тарифів на послуги з централізованого постачання технічної води

eye

424

15.09.2023 14:32

Новини громад

img

Війна в Україні внесла свої корективи в роботу комунальних підприємств і на сьогодні з метою підтримки життєзабезпечувальної діяльності споживачів, на період дії воєнного стану в Україні, вживаються всі можливі заходи, одним з яких є подача технічної води (не гарантованої якості) до системи центрального питного водопостачання Донецької області, що є вимушеним, незалежним від волі сторін, заходом.

Технічна вода подається для використання Споживачами при задоволенні власних виробничо-технічних, технічно-побутових потреб.

Постановою від 29.04.2022 № 502 «Деякі питання регулювання діяльності у сфері комунальних послуг у зв’язку із введенням в Україні воєнного стану» Уряд рекомендував органам, уповноваженим встановлювати тарифи, не підвищувати тарифи для населення на такі комунальні послуги як – постачання теплової енергії, постачання гарячої води, централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, впродовж дії воєнного стану в Україні.

19.08.2022 р. вступив в дію Закон № 2479-IX «Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії воєнного стану та подальшого відновлення їх функціонування», яким держава забороняє протягом дії воєнного стану та шести місяців після його завершення підвищувати тарифи на послуги з розподілу природного газу, теплову енергію (її виробництво, транспортування та постачання) і послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води.

Отже, законодавчих заборон встановлювати (переглядати) нові тарифи на послуги централізованого водопостачання, а в даному конкретному випадку на послуги з централізованого постачання технічної води, немає. І в цьому питанні КП «Покровськводоканал» діє в межах Закону України.

Розрахунок тарифів виконано згідно з Порядком формування тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на комунальні послуги» від 01.06.2011р. № 869 (зі змінами та доповненнями) та наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 12.09.2018 р. № 239 «Про затвердження Порядку розгляду органами місцевого самоврядування розрахунків тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, також розрахунків тарифів на комунальні послуги, подання для їх встановлення».

А тому, фактично, запропонований для встановлення, розмір вирахуваних відповідним чином, тарифів на послуги з централізованого постачання технічної води повністю знаходиться в межах правового поля, а встановлені, своєю чергою, тарифи нададуть змогу відшкодовувати собівартість виготовлених та наданих послуг.

Зважаючи на викладені обставини,  розпорядженням начальника військової адміністрації встановлено запропоновані до розгляду, економічно обґрунтовані тарифи на послуги з централізованого постачання технічної води:

- для споживачів фізичних осіб, мешканців багатоквартирних житлових будинків та приватного сектору громади  тариф на послуги з централізованого постачання технічної води – 19,47 грн за 1 куб. м (з урахуванням ПДВ), згідно з додатком 1

- для підприємств, установ та організацій незалежно від підпорядкування та форм власності, а також фізичних осіб-підприємців тариф на послуги з централізованого постачання технічної води – 27,82 грн за 1 куб. м (з урахуванням ПДВ), згідно з додатком 2


 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Повстане Україна. У Покровській громаді вшанували пам'ять дисидента Анатолія Лупиноса

Сьогодні, у День пам’яті жертв політичних репресій, мешканці Новотроїцького старостинського округу вшанували пам’ять українського політичного та громадського діяча, дисидента, члена УНА-УНСО, поета Анатолія Лупиноса.

eye

25

Новини громад

19 травня 2024 10:30

Сумна звістка: Покровська громада втратила ще одного Героя

16 травня, під час захисту Батьківщини, в зоні виконання бойових завдань на Херсонщині, героїчно загинув стрілець-санітар 3 відділення морської піхоти військової частини, матрос Михайло Маричев, 2003 року народження.

eye

37

Громада 1

18 травня 2024 15:30

За участю представників громад у Києві обговорили стратегію відбудови країни

15 та 16 травня в Києві вдруге пройшов УКРАЇНСЬКИЙ БУДІВЕЛЬНИЙ КОНГРЕС, ключовою темою якого стало відновлення України з урахуванням вимог безбар?єрності та інклюзивності.

eye

50

Громада 1

18 травня 2024 14:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію