• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Розвиток малого та середнього бізнесу в Покровську: Покровська МВА підписала договір співробітництва з АТ «Ощадбанк»

eye

436

14.09.2023 12:07

Новини громад

img

13 вересня відбулася презентація програми підтримки малого та середнього бізнеса Покровської громади, під час якої було підписано договір співпраці між Покровською міською військовою адміністрацією та керівництвом філії АТ «Ощадбанк» в місті Покровськ.

Як зазначив начальник Покровської МВА Сергій Добряк, основною метою Програми є створення належних умов для реалізації права громадян на підприємницьку діяльність, підвищення стандартів життя населення та добробуту громадян, створення сприятливого та привабливого бізнес-середовища для інтенсивного розвитку малого та середнього бізнесу в Покровській громаді. 

Такий формат співробітництва допоможе залучити якомога більше підприємців здійснювати свою діяльність на території Покровської громади та сплачувати податки до міського бюджету.

«Сьогодні ми презентували програму підтримки бізнесу Покровської громади. Ми хочемо, щоб наше підприємці відкривались, розширювали свій бізнес. Зі свого боку ми будемо допомагати їм в цьому та повністю супроводжувати: від написання бізнес-планів до самого відкриття. Розвиток підприємництва- це не лише робочі місця, а й податки, які йдуть на вирішення комунальних та соціальних питань. Тому всіх запрошую до плідної співпраці», - додала заступниця начальника Покровської МВА Олена Харчевна. 

Програма ґрунтується на аналізі стану розвитку підприємництва в громаді, визначає проблемні питання, основні зовнішні та внутрішні чинники, які стримують розвиток малого та середнього підприємництва, окреслює основні цілі, завдання щодо розвитку підприємництва в регіоні та комплекс заходів щодо їх реалізації.

«Основною метою договору є співпраця банківської установи з військовою адміністрацією, яка передбачає отримання кредиту, відсотки за яким будуть погашатися з місцевого бюджету. Впевнена, завдяки цьому заходу, більша кількість підприємців, які працюють в нашому місті, будуть звертатись за допомогою в роз'ясненні їх можливостей. Наприклад, якщо підприємець хоче придбати собі обладнання або транспортний засіб чи спецтехніку для розширення бізнесу і йому потрібні кредитні кошти, ми зможемо йому допомогти. І завдяки співпраці з військовою адміністрацією, ми зможемо як надати кредит, так його і супроводжувати», – розповіла керівниця Покровського відділення АТ «Ощадбанк» Лариса Низельник.

Завідувачка сектору торгівлі та підприємництва Покровської МВА Яна Маньковська зауважила, що основний із напрямків цієї програми є пільговий квартал для новостворених фізичних осіб-підприємців, при умові створення одного робочого місця. Крім цього, можливе розміщення рекламних бордів для підприємців, які започаткували свій бізнес, для того щоб оприлюднити і розрекламувати їх в Покровській громаді.

«Наразі ми плануємо разом з підприємцями нашої громади створити спілку підприємців, щоб плідно працювати в подальшому. Сектором торгівлі та підприємства вже створено telegram-канал “Бізнес Покровськ Інфо”, до якого будь-який підприємець нашої громади може доєднатися та отримувати корисну інформацію. Зокрема, щодо податкового календарю, змін до законодавства, а також про грантові програми підтримки, які розповсюджуються на нашу Донецьку область. Також є робочий номер телефону, за яким можна отримати консультацію з бізнес-питань», - пояснила Яна Маньковська.

Під час зустрічі були обговорені пріоритетні завдання Програми, зокрема:

- зменшення  регуляторних бар’єрів для підприємницької діяльності;
- фінансова та інвестиційна підтримка малого і середнього підприємництва;
- ресурсне та інформаційно-аналітичне забезпечення малого та середнього підприємництва;
- популяризація  ідей підприємництва;
- розвиток  молодіжного підприємництва та сприяння професійному росту кадрів;  
- підвищення економічного та фінансового рівня обізнаності населення громади;
- активізація взаємодії місцевої влади  з підприємницькою громадськістю.

«Останніх 20 років я працюю у нашому місті. На цій зустрічі ми побачили, що підприємницька діяльність людей у нашому місті важлива для військової адміністрації. Наскільки вони тепло відносяться і ставляться з повагою до підприємців і наскільки вони готові зараз, в такий складний час, допомагати. Це дуже приємно, за це вдячний Покровській МВА, сподіваюся на плідну співпрацю на довгі роки»,– поділився враженнями місцевий підприємець Олег Одорошенко.

За сумлінну працю, активну громадську позицію, виняткову роль у відновленні та розвитку економіки Покровського району в умовах воєнного стану та з нагоди Дня підприємця і 100-річчя Покровського району місцевого підприємця та волонтера було відзначено почесною грамотою Покровської районної та міської ВА, яку Олегу Одорошенку урочисто вручив Сергій Добряк. 

Розвиток малого та середнього бізнесу дуже важливий для місцевої влади, тому керівництво громади докладає максимум зусиль задля підтримки підприємців Покровської ТГ.

 

Комерційна пропозиція для Клієнтів ММСБ Ощадбанк "Надійний партнер"

 

Мікрогранти Покровський міський центр зайнятості

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

БФ «Янголи спасіння» забезпечують наборами гігієни сім’ї з дітьми Покровської ТГ

Благодійний фонд «Янголи спасіння» за підтримки Агенства ООН у справах біженців (УВКБ ООН) та у співпраці з Покровською МВА організували видачу гігієнічних наборів для сімей з дітьми до 14 років у старостинських округах Покровської громади.

eye

23

Громада 1

16 травня 2024 16:00

Мирова угода як альтернатива судовому рішенню: Особливості укладення та забезпечення

Якщо до подачі позовної заяви не вдалося домовиться з відповідачем – не біда, такий шанс буде ще в залі суду.

eye

18

Новини громад

16 травня 2024 15:17

«Вишиваю волю, вишиваю долю»: в Покровську працівники культури долучились до обласної акції до Дня вишиванки

Донецька ОДА ініціювала акцію «Вишиваю волю, вишиваю долю», в рамках якої мешканці регіону вишивають спеціально розробленими обласними працівниками культури символами орнаменти та закодовані слова Воля, Доля і Донеччина.

eye

64

Новини громад

16 травня 2024 14:24

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію