• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Покровськ - місто для людей та про людей. Нагородження тих, хто творить його історію

eye

603

08.09.2023 15:40

Новини громад

img

Цьогоріч Покровськ помолодшав. Спираючись на доведені факти істориків, краєзнавців та їх обґрунтування, офіційно прийнятою датою заснування Покровська вважається 1881 рік. Наше квітуче та сонячне місто є одним із найстаріших міст Донеччини, виникнення якого історично пов’язують з початком будування Криворізької залізниці.

Сьогодні Покровська громада, як і вся Україна, страждають від нападів підступних окупантів. За час повномасштабного вторгнення зазнали 39 обстрілів. Назавжди в нашій пам’яті 10 вересня 2022 року – район Динасового заводу, загиблих шестеро.

15 лютого 2023 року – мікрорайон Сонячний, троє загиблих.

7 серпня 2023 року, центральна частина міста, де загинули під час ліквідації наслідків обстрілу рятувальники, поліцейські, працівники газової служби, які допомагали мирним людям, мешканці будинків, працівники підприємств.

Та 57 військових віддали своє життя, виборюючи незалежність та мирне небо Покровської громади.

Пам`ять загиблих покровчан присутні вшанували хвилиною мовчання.

Під час вітального слова начальник Покровської МВА Сергій Добряк зазначив, що кожен мешканець великої Покровської громади робить все задля того, щоб наблизити перемогу, незважаючи на труднощі військового часу.

"За цей рік ми з вами зіштовхнулись з багатьма непростими викликами долі, втім разом нам вдалось впорались з ними. Ми пам’ятаємо всіх, хто виборював та шануємо тих, хто продовжує виборювати цілісність нашої держави. Дякую кожному з вас за докладені зусилля щодо розвитку та процвітання нашої громади. Попри зусилля ворога, ми залишаємося згуртованими, сильними та незалежними! Зичу всім покровчанам добробуту та мирного неба над головою! Разом до перемоги!", - привітав присутніх начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

За сумлінну працю, самовідданість, ініціативність в роботі, проявлену громадську активність та з нагоди відзначення Дня міста Покровська 14 покровчан було відзначено медаллю «Хрест громадянських заслуг»,

двох з них - посмертно:

Романа Даценка - начальника аварійно-диспетчерської служби Красноармійського управління по газопостачанню та газифікації;

Артема Степаненка - керуючого піцеріями «Corleone», «Gusto».

Медаль «ЗА ОБОРОНУ РІДНОЇ ДЕРЖАВИ» від очільника громади отримали 8 представників силових структур.

До привітань покровчан також доєднались заступники начальника Покровської МВА Наталія Іваньо, Маргарита Ідрісова, заступник Олексій Стебель та заступник міського голови Микола Шабельник, які відзначили мешканців громади почесними грамотами, подяками та цінними подарунками.

«Дорогі покровчани, дорогі земляки, вітаю зі святом нашого міста! Бажаю, щоб під покровом Божої Матері всі були живі, здорові, вільні та щасливі!», - зазначила Наталія Іваньо.

Святкового настрою присутнім додали виступи місцевих творчих колективів громади та вітання від музиканта з Добропільщини Максима Федорчука.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Інформаційно-аналітичний проект «Спектри» для ветеранів та цивільних

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя. Цикл програм запустив Український ветеранський фонд разом з Мілітарним.

eye

12

Новини громад

06 травня 2024 16:49

У Покровську волонтери World Central Kitchen годують нужденних гарячими обідами

Під час війни людям, яки опинилися у скрутному становищі, важливо мати підтримку та отримувати допомогу. Саме цю місію виконує глобальна неурядова організація World Central Kitchen.

eye

21

Новини громад

06 травня 2024 15:20

Лише за минулий місяць лікарі ЦПМСД надали допомогу понад 8 тисячам пацієнтів

У Центрі первинної медико-санітарної допомоги міста Покровськ продовжується активна медична робота, спрямована на забезпечення належного рівня медичної допомоги населенню.

eye

23

Громада 1

06 травня 2024 15:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію