• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

УМОВИ ПРИЗНАЧЕННЯ ПЕНСІЇ ЗА ВИСЛУГУ РОКІВ ОКРЕМИМ КАТЕГОРІЯМ ПРАЦІВНИКІВ АВІАЦІЇ

eye

234

05.09.2023 15:32

Новини громад

img

Право на пенсію за вислугу років окремим категоріям працівників авіації та льотно-випробного складу визначено Законом України від 05.11.1991 № 1788-XII «Про пенсійне забезпечення»

Такий вид пенсії призначається деяким категоріям робітників і службовців авіації, а також льотно-випробного складу незалежно від відомчої підпорядкованості підприємств, установ і організацій, у яких вони зайняті.

До таких категорій належать:

працівники льотного і льотно-випробного складу;

працівники, які здійснюють управління повітряним рухом і мають відповідне посвідчення;
інженерно-технічний склад;

бортпровідники.

Необхідний спеціальний стаж та страховий стаж для визначення права на пенсію за вислугу років для кожної окремої категорії визначено статтею 54 Закону України № 1788-XII. При цьому спеціальний стаж враховується до 11 жовтня 2017 року - до набрання чинності Закону України від 03.10.2017 № 2148-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій».

Пенсія за вислугу років призначається та виплачується при звільненні з роботи, яка дає право на таку пенсію.

Перелік посад працівників льотного складу, перелік посад і робіт інженерно-технічного складу авіації, які дають право на пенсію за вислугу років, а також порядок обчислення строків вислуги років для призначення пенсій працівникам авіації, що мають право на даний вид пенсії, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.1992 № 418

Як подати заяву на призначення пенсії онлайн, – дивіться за 
посиланням

Більше інформації з пенсійних питань, щодо страхових виплат, житлових субсидій і пільг - на фейсбук-сторінці, телеграм-каналі та ютуб-каналі Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Деколонізація публічного простору: в Покровській ТГ провели демонтаж пам’ятника Максиму Горькому

Відповідно до закону України про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні та деколонізації топонімії, тривають процеси очищення публічного простору від елементів радянських наративів по всій країні.

eye

65

Громада 1

17 травня 2024 17:05

БФ «Янголи Спасіння» продовжує видачу гігієнічних наборів для сімей з дітьми в Покровській ТГ

У співпраці з Покровською міською військовою адміністрацією, благодійний фонд «Янголи Спасіння» продовжує організацію видачі гігієнічних наборів для сімей з дітьми до 14 років у старостинських округах Покровської громади.

eye

33

Громада 1

17 травня 2024 16:10

Для безпеки пацієнтів: у Покровській КЛІЛ облаштовують укриття

Війна поставила під питання безпеку мешканців Донеччини. Аби вберегти життя пацієнтів закладів охорони здоров'я Покровської громади, за підтримки соціально відповідального бізнесу облаштовують безпечні укриття

eye

78

Громада 1

17 травня 2024 15:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію