• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Керівники військової адміністрації обговорили стан справ у громаді на спільній нараді

eye

329

06.09.2023 17:20

Новини громад

img

Сьогодні, 6 вересня, під головуванням начальника Покровської МВА Сергія Добряка відбулась апаратна нарада, в ході якої були розглянуті питання щодо цивільного захисту населення, роботи об`єктів критичної інфраструктури громади, гуманітарного штабу та підготовки до зими. 

Безпекова ситуація стала одним з питань наради. Як розповів заступник міського голови Микола Шабельник, у громаді збільшилась кількість бажаючих евакуюватись. 

Лише за добу в більш безпечні регіони виїхало 18 осіб, за тиждень цей показник вп’ятеро більше. 

Комісією Покровської МВА, до складу якої увійшли представники адміністрації, ККСН, ДСНС, вже закінчено перевірку споруд цивільного захисту населення. Всі вони укомплектовані необхідним та відповідають вимогам фахових служб.

Зусилля комунальників направлені на благоустрій громади та підготовку до зими. Продовжується ремонт та відсипання місцевих доріг, підготовка котельних, внутрішніх тепло- та водопровідних мереж. 

За словами Олексія Стебеля, КП «Покровськводоканал» та КП «Покровськтепломережа» ведуть претензійну роботу, завдяки якій збільшився рівень сплати за спожиті комунальні послуги серед населення. Крім того, фахівці водоканалу працюють над легалізацією використання системи водовідведення. 

Готуються до зимового періоду і заклади освіти, які сьогодні працюють в дистанційному форматі. 

Працівники господарських груп виконують ремонти дахів навчальних закладів громади, замінюють систему опалення. Про роботу освітян розповіла Маргарита Ідрісова. 

Загалом, до нового навчального року приступили 7941 учень, серед яких: 71 перебуває на індивідуальному навчанні, для 56 організовано навчання за інклюзивною формою у класах з асистентами вчителя. Серед дошкільнят – 1774 юних мешканці громади. 

Медичні заклади громади працюють у звичному режимі та будують плани на майбутнє. За підтримки соціально-відповідального бізнесу лікарі разом із фаховими спеціалістами розробляють проєкти щодо ремонту відділень та створення комфортних умов як для пацієнтів, так і медперсоналу. 
Працюють у громаді і над розробкою програми підтримки родин загиблих військовослужбовців. Їх нагальні потреби «збирає» Олена Харчевна. 

Вже відбулось декілька зустрічей із дружинами загиблих Захисників, під час яких були оговорені питання щодо встановлення пам’ятників єдиного зразка, соціальної підтримки та всебічної допомоги з боку влади. 

Окрему увагу було приділено питанню облаштування гуртожитку для ВПО. Як розповіла Олена Харчевна, продовжуються перемовини з донорами щодо проведення ремонтних робіт та придбання необхідного обладнання та меблів. 

У громаді формується реєстр пошкодженого майна. Про допомогу мешканцям постраждалих внаслідок обстрілів будинків та вимушено переміщеним особам, які евакуювались до більш безпечних регіонів, розповіла Наталія Іваньо. 

«Реєстр формується за заявками, які надходили до контактного центру, а також були надані структурними підрозділами Покровської МВА. Ми продовжуємо забезпечувати місцевих мешканців та ВПО гуманітарною допомогою. Сьогодні продуктові набори отримують жителі центральної частини міста. Крім того, гуманітарний вантаж було відправлено до хабів «Єднання», - зазначила Наталія Іваньо.

 Серед іншого, громадою проводяться рейди щодо дотримання заборони на продаж алкогольної продукції, правил благоустрою громади та формування реєстру покинутих будинків. 

Інспектори КП «Муніципальна служба правопорядку» обійшли 380 приватних будівель, 10 з яких виявились придатними для подальшого проживання.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

40

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

39

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

50

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію