• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Задля надання правової допомоги мешканцям громади та ВПО: укладено меморандум про співпрацю між Покровською МВА та БО «Право на захист»

eye

379

01.09.2023 15:52

Новини громад

img

Для консолідації зусиль у сфері надання безоплатної допомоги мешканцям Покровської громади та внутрішньо переміщеним особам, які знайшли в ній прихисток, Покровська МВА та Благодійною організацією «Право на захист» підписали меморандум про співпрацю.

Під час спільної зустрічі підписанти обговорили всі тонкощі надання правової допомоги внутрішньо переміщеним особам, акцентувавши увагу на їхніх головних потребах.

Меморандумом передбачається співпраця в напрямках організації координації, участі та проведенні спільних зустрічей, тренінгів та навчань, спрямованих на забезпечення реалізації права на отримання безоплатної правової допомоги та забезпечення доступу до правосуддя.

Меморандум - основа для розроблення подальших заходів, спрямованих на розвиток взаємодії й співпраці між Покровською МВА та благодійною організацією.

БО «Право на захист», за підтримки Агентства ООН у справах біженців (UNHCR), реалізовує проєкт «Адвокація, захист та правова допомога внутрішньо переміщеним особам».

Проєкт спрямований на моніторинг порушення прав та надання прямої юридичної допомоги внутрішньо переміщеним особам, а також іншим групам населення, які постраждали в наслідок конфлікту.

В рамках підписаного меморандуму про співпрацю сьогодні вже вдруге відбулося спілкування юристів з мешканцями Покровської громади, в рамках якого жителі мали змогу отримати фахові консультації з питань оформлення компенсації за зруйноване/пошкоджене майно, нарахування пенсії, внесення документів на державну програму «єВідновлення», переоформлення спадщини.

«Люди звертаються з різних питань, більша частка яких стосується саме внесення особистих даних до порталу Дія на відшкодування пошкодженого майна. Надаємо роз’яснення та намагаємось донести жителям зрозумілий алгоритм дій. Правова допомога надається безоплатно, тож кожен, у кого є юридичні питання, може звертатись до наших фахівців», - розповів представник БО «Право на захист» Руслан Максимцев.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

7

Громада 1

03 травня 2024 14:30

Дрібниці мають значення

Термін «ефект метелика» означає, що незначний вплив на систему може мати великі та непередбачувані наслідки, у тому числі в іншому місці.

eye

10

Новини громад

03 травня 2024 14:00

Мешканців громади привітали з Великодніми святами

Напередодні Великого Христового Воскресіння, яке віряни східного обряду цьогоріч відзначатимуть 5 травня, вже за доброю традицією мешканці громади отримали від Покровської МВА вітання та запашні паски.

eye

18

Громада 1

03 травня 2024 13:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію