• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Знайомство з містом та його "родзинками": діти-переселенці з Донеччини відвідали Львів

eye

353

31.08.2023 14:32

Новини громад

img

З початком повномасштабної війни багато дітей Покровської громади не мали змоги відвідувати школи та садочки наживо, а хтось разом із батьками змушений був покинути дім та евакуюватися в інші більш безпечні регіони України.

Таким чином потреба в спілкуванні та взаємопідтримці повстала дуже гостро. Тож, щоб подарувати дітям справжні враження, за ініціативою Покровської міської військової адміністрації, для 15 неповнолітніх покровчан разом з їх батьками було організовано незабутню подорож до Львова. 

Під час екскурсії містом мешканці Покровської громади відвідали:
- музей просто неба - парк «Шевченківський гай»;
- новий міський молодіжний простір - Lviv Open Lab, де всі отримали море позитивних вражень у хімічній лабораторії;
- музей живої морської природи - Львівський океанаріум.

Як у малих, так і у дорослих була змога прогулятися центром міста і взяти участь у квесті "Я риба в місті".

Як зазначила керівниця гуманітарного хабу "Єднання" Наталія Поспєлова, такі поїздки допомагають дітям з-поміж ВПО знайти друзів серед однолітків, подолати стрес та виснаження. 

«Безмежно дякуємо за організацію такого дивовижного дня Львівській міській раді, керівниці міжнародних програм КУ «Інститут міста» Львівської міської ради, координаторці проєкту Cities4cities| United4Ukraine Світлані Бліновій, Lviv Tourism Office. Також дякуємо Червоноградському міському голові Андрію Залівському за допомогу в організації перевезення, надання комфортного автобуса. Щирі емоції дітей свідчать про те, що такі подорожі вкрай необхідні», - підкреслила керівниця Червоноградського гуманітарного хабу "Єднання" Наталія Поспєлова.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Віддати квартиру, щоб не платити аліменти: Як уникнути щомісячних платежів

Дитинство – тривалий проміжок часу, який потребує від батьків уваги, турботи та фінансової підтримки. Законодавством також визначено, що протягом 18 років або ж 23 років, за наявності певних умов, батьки зобов'язані утримувати своїх нащадків.

eye

12

Новини громад

28 квітня 2024 14:28

Всі шляхи ведуть додому!

В межах проєкту “ШЛЯХ ДОДОМУ” станом на 23 квітня 2024 року повернено на територію вільної України 89 дітей, які були депортовані у рф або на непідконтрольні уряду України території.

eye

12

Новини громад

28 квітня 2024 14:20

Продаж тютюнових виробів на території України: заборони та відповідальність

Передбачені певні обмеження згідно ЗУ «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення»

eye

15

Новини громад

28 квітня 2024 13:49

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію