• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У громаді тривають навчання з мінної безпеки

eye

264

30.08.2023 13:11

Новини громад

img

Внаслідок активних бойових дій на території Донеччини, для мешканців області, зокрема, Покровської громади зросла мінна небезпека. За даними Покровського райуправління ГУ ДСНС України у Донецькій області, з 24 лютого 2022 року на території області виявлено 115 173 одиниці вибухонебезпечних предметів (ВНП).

За ініціативи Покровської МВА, з метою застереження та ознайомлення з правилами поведінки у разі виявлення ВНП, працівники ДСНС провели для керівників та працівників різних структурних підрозділів адміністрації та міськради заняття за темою «Мінна небезпека. Правила поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів».

Міни та боєприпаси бувають різних видів, розмірів, мають різний принцип спрацювання, проте не існують більш-менш безпечні вибухонебезпечні предмети, усі вони несуть загрозу життю та здоров’ю людини. І тому так важливо знати правильний алгоритм дій при виявленні ВНП.

«Аби не натрапити на небезпечну знахідку слід уникати місць розміщення воєнної техніки, покинуті військові позиції, незнайомі стежки, зруйновані будівлі та споруди, вирви тощо. Завжди звертайте увагу на попереджувальні знаки, які встановлюють сапери та прості громадяни. Вони встановлюються не просто так, це для вашої безпеки та уникнення потенційних загроз. Ігнорувати їх категорично заборонено! Навіть якщо вам здається, що ви знаєте "секретні" маршрути навпростець», - зауважила головна інспекторка відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Покровського райуправління ГУ ДСНС України у Донецькій області Інна Фоміна.

Рятувальники вкотре наголошують, що у разі виявлення підозрілого предмета ні в якому разі не можна його чіпати, підходити, необхідно відійти на безпечну відстань (щоб не було видно місця знахідки) та одразу повідомити до Служби порятунку або Національної Поліції за номерами 101 чи 102!

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Привітання начальника Покровської МВА Сергія Добряка з Великоднем

Христове Воскресіння дає нам сили боротися і перемагати навіть у надзвичайно складних умовах, вчить, що життя вічне все одно переможе темряву та те зло, яке на нашу землю принесли окупанти

eye

26

Новини громад

05 травня 2024 08:00

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

48

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

50

Громада 1

03 травня 2024 14:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію