• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Пам’ятник Героям Небесної Сотні відкрили у Покровську

eye

588

29.08.2023 14:52

Новини громад

img

29 серпня у Покровську на алеї між вул. Меморіальна та вул. Захисників України в День вшанування загиблих захисників України урочисто відкрили пам'ятник "Героям Небесної Сотні", який вшановує подвиг учасників Революції Гідності та увічнює їх пам'ять. 

На урочистий захід з нагоди відкриття меморіальної скульптури зібрались заступник начальника Донецької ОВА Вадим Філашкін, керівники Покровської МВА, Нацполіції, СБУ, військовослужбовці. 

«В умовах повномасштабної війни, ми маємо частіше згадувати доленосні події, які стали символом боротьби за свободу та гідність за всю історію нашої держави. Воюємо заради того, аби наша країна була європейською, сильною, незалежною, і наші діти ніколи більше не знали, що таке війна. Вічна слава героям!», - зазначив заступник голови ДонОВА Вадим Філашкін.

Над монументом заввишки понад 4 метри та вагою понад 8 тонн працювали від ідеї до реалізації два місяці. Його встановили на малій батьківщині Героя Небесної Сотні Володимира Наумова. Він жив і працював у селищі Шевченко та місті Родинське неподалік Покровська.

Дві абстрактні колони із рваними ритмами, які символізують обірвані життя, утворюють між собою простір, що нагадує запалену свічку – символ пам’яті, в колонах є вкраплення, які символізують сльози. Крім того, на памятнику розміщені QR-коди, які ведуть на сайт Національного музею Революції Гідності, де всі охочі зможуть дізнатися про кожного з Героїв Небесної Сотні та переглянути фільм про майданівців.

«Донеччини потерпає від російської агресії вже 9 років. Пам’ятний знак встановили, що символічно, у день вшанування загиблих героїв, які боронили Іловайськ. Це стало можливим за підтримки військових, волонтерів і активної молоді громади. Сьогодні ми продовжуємо боротися за майбутнє нашої країни - європейської, сильної та незалежної. Слава героям!», - зазначив начальник Покровської МВА Сергій Добряк. 

Настоятель православної парафії Покрови пресвятої Богородиці м.Покровська ПЦУ отець Олександр провів чин освячення скульптури, після чого присутні вшанували память усіх загиблих Захисників та Захисниць покладанням квітів.

За словами Олександра Нестеренка, представника активної молоді Покровської громади, ще у 2018 році на місці встановлення пам’ятника було закладено камінь. Скульптуру на честь Героїв Небесної Сотні виготовляли на території військової частини в Запорізькій області між бойовими чергуваннями. За підтримки Покровської МВА було облаштоване місце для її встановлення.

«Установлення таких пам’ятників – це ствердження української землі, української нації. Важливо мати такі меморіальні скульптури, адже великий подвиг героїв не має бути забутим. Велика подяка всім, хто долучився та брав участь у встановленні пам’ятника, зокрема Покровській МВА, молоді, волонтерам, військовим та меценатам. Таке об’єднання зусиль демонструє нашу єдність, нашу перемогу, - зауважив голова благодійного фонду “Пам’яті Небесної Сотні”, офіцер 23-ї окремої бригади охорони громадського порядку “Хортиця” Національної гвардії України Андрій Павленко. - Навіть маючи втрати, ми не повинні забувати про свою ідентичність, історію та величний подвиг Небесної Сотні». 

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Гуманітарний штаб Покровської МВА отримав допомогу від шведської організації OperationChange

Покровська громада продовжує тісну співпрацю з представниками міжнародних місій, які допомагають забезпечувати гуманітарні потреби місцевих мешканців.

eye

1

Новини громад

06 травня 2024 11:47

Програма оздоровлення дітей 2024: УСЗН розпочинає приймати заяви від батьків

У 2024 році розпочалася ініціатива з оздоровлення дітей, які належать до пільгових категорій та тих, що проживають у сім'ях та не отримують пільг.

eye

27

Громада 1

06 травня 2024 11:10

У Покровську Великдень пройшов спокійно та без надзвичайних подій

Завдяки спільним зусиллям правоохоронців та інспекторів КП «Муніципальна служба правопорядку», а також свідомому ставленню місцевих мешканців до безпекових заходів, Великодні богослужіння пройшли без жодних порушень та інцидентів.

eye

21

Громада 1

06 травня 2024 10:01

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію