• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровську вшанували пам'ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави

eye

552

29.08.2023 12:00

Новини громад

img

Відважні українські воїни стали символом гідності, кожен з них вчинив подвиг, повставши проти насилля та несправедливості, віддавши життя за нову, відроджену Україну, саме їхні подвиги надихають сотні тисяч українців на боротьбу з російською агресією.

З нагоди памятної дати в Покровську на Алеї героїв, що на центральному кладовищі міста, відбувся мітинг-реквієм. Участь в ньому взяли заступник начальника Донецької ОВА Вадим Філашкін, керівники Покровської МВА, представники СБУ, Нацполіції, військовослужбовці та громадськість.

"Страшний серпень 2014-го не вирвати з нашої історії. Тепер рашисти розгорнули більшу, кривавішу війну. Сьогодні вшановуємо пам’ять усіх українських Захисників. Це біль, який не втамувати. Це рани, які назавжди залишаться в сучасній історії кожної громади, всього українського народу. Віримо, що побратими полеглих Захисників обов’язково помстяться за смерті наших воїнів. І Україна переможе! Герої не вмирають, вічна шана загиблим!», - зауважив заступник начальника Донецької ОВА Вадим Філашкін. 

29 серпня ми згадуємо не лише тих, хто загинув в Іловайській трагедії, а й десятки тисяч полеглих захисників і захисниць України в сучасній російсько-українській війні від 2014 року.

Память усіх Героїв, хто віддав своє життя за незалежну та вільну Україну, учасники заходу вшанували хвилиною мовчання, встановленням лампадок та покладанням квітів до могил загиблих.

Попри велику кількість втрат у сучасній російсько-українській війні маємо й історичну перемогу – згуртовану націю, готову боротися за волю і свободу. Україна вже заручилась широкою підтримкою громадян, бо на захист незалежності держави стали мешканці всіх, без винятку, регіонів нашої країни.

У нинішній війні ми платимо надзвичайно велику ціну. Безперечно, це не єдиний день у році, коли згадуються полеглі та віддається їм шана. Однак це нагода для всього суспільства разом зробити усе можливе, аби пам’ять про Героїв була збережена та зміцнена на багато поколінь вперед.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Привітання начальника Покровської МВА Сергія Добряка з Великоднем

Христове Воскресіння дає нам сили боротися і перемагати навіть у надзвичайно складних умовах, вчить, що життя вічне все одно переможе темряву та те зло, яке на нашу землю принесли окупанти

eye

27

Новини громад

05 травня 2024 08:00

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

49

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

50

Громада 1

03 травня 2024 14:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію