• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Підприємців Покровської громади закликають дотримуватись трудових прав

eye

426

28.08.2023 13:17

Новини громад

img

Покровська міська військова адміністрація (Сектор торгівлі і підприємництва) звертається до суб’єктів господарювання Покровської міської територіальної громади та фізичних осіб, які припинили свою підприємницьку діяльність   у зв’язку зі збройною агресією рф проти України.

Згідно Закону України «Про правовий режим воєнного стану» рекомендуємо у разі здійснення підприємницької діяльності зареєструватись/відновити реєстрацію у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, згідно  Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань». Також наполягаємо на необхідності офіційного працевлаштування робітників згідно Кодексу законів про працю України.

Нагадуємо, що згідно зі ст. 164 КУпАП провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб'єкта господарювання або без одержання ліцензії на провадження певного виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню відповідно до закону, чи без одержання дозволу, іншого документа дозвільного характеру, якщо його одержання передбачене законом, тягне за собою накладення штрафу від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17000 до 34000 грн.)  з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.

Крім того, до підприємств або фізичних осіб-підприємців, якщо вони є роботодавцями, за порушення трудового законодавства застосовується відповідальність згідно зі ст. 265 Кодексу законів про працю України у вигляді фінансової санкції (штрафу). За вказані вище правопорушення передбачено стягнення - 10 розмірів мінімальної зарплати (з 1 жовтня 2022 року - 67000 грн.) установленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення.

Шановні роботодавці! Не чекайте на візит інспектора праці! Оформлюйте працівників на роботу та виплачуйте заробітну плату відповідно до вимог законодавства!

Варто пам’ятати, що дотримання трудових прав це не лише ваш обов’язок, а й показник поваги до людини, яка поряд з вами в цей складний час є безцінною опорою трудового фронту та своєю працею підтримує економіку нашої країни, свої сім’ї та дітей.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Інформаційно-аналітичний проект «Спектри» для ветеранів та цивільних

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя. Цикл програм запустив Український ветеранський фонд разом з Мілітарним.

eye

21

Новини громад

06 травня 2024 16:49

У Покровську волонтери World Central Kitchen годують нужденних гарячими обідами

Під час війни людям, яки опинилися у скрутному становищі, важливо мати підтримку та отримувати допомогу. Саме цю місію виконує глобальна неурядова організація World Central Kitchen.

eye

28

Новини громад

06 травня 2024 15:20

Лише за минулий місяць лікарі ЦПМСД надали допомогу понад 8 тисячам пацієнтів

У Центрі первинної медико-санітарної допомоги міста Покровськ продовжується активна медична робота, спрямована на забезпечення належного рівня медичної допомоги населенню.

eye

27

Громада 1

06 травня 2024 15:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію