• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

ЗМІНИ ДО ДЕЯКИХ ЗАКОНІВ УКРАЇНИ ЩОДО ПОСИЛЕННЯ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ ОСІБ, ЯКІ ДОГЛЯДАЮТЬ ЗА ХВОРИМИ ДІТЬМИ

eye

637

01.10.2018 19:17

УСЗН

img

Управління соціального захисту населення Покровської міської ради Донецької області доводить до відома громадян про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту осіб, які доглядають за хворими дітьми.

З 1 січня 2019 року набирають чинності зміни які внесені до Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми». Цим законом передбачено новий вид державної допомоги, а саме: допомога на дітей, хворих на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, на дитину, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги, яким не встановлено інвалідність. Зазначена допомога надається щомісячно в розмірі прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

 Для призначення допомоги потрібно звернутись до управління соціального захисту населення за місцем проживання, та надати :

-         заяву про призначення допомоги;

-         паспорт, або інший документ, що посвідчує особу;

-         свідоцтво про народження дитини;

-      довідку про захворювання дитини, видану лікарсько-консультативною комісією лікувально- профілактивного закладу у порядку та за формою, встановленою центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері охорони здоров’я.

 

t 1 sotszahist

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію