• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровську готуються до відкриття відділення гемодіалізу 

eye

482

21.08.2023 15:57

Новини громад

img

Сьогодні, 21 серпня, керівники Покровської громади підписали меморандум з Торецькою МВА щодо передачі у користування  обладнання для майбутнього відділення “Гемодіалізу та еферентних методів лікування”. 

Палати гемодіалізу планують облаштувати на базі третього ковідного відділення Покровської КЛІЛ. 

“У рамках реалізації проєкту співпраці із Торецькою ВА в першу чергу буде створено саме відділення гемодіалізу, яке дуже потрібне в нашій Покровській громаді. За медичними даними понад 31 людину щоденно потребує цієї процедури. Початок вже покладено, і сподіваємося, що незабаром, орієнтовно за 2-3 тижні, відділення запрацює», - розповів Сергій Добряк.

Попередньо, до початку воєнного конфлікту, можливість гемодіалізу була доступна в різних медичних закладах Донеччини. Але сьогодні лише обласне відділення у Краматорську здійснює цю послугу.

“Сьогодні відбулась знакова подія як для Торецької, так і Покровської громад. Ми підписали угоду про співпрацю у сфері медичного обслуговування пацієнтів, хворих на ниркову недостатність. Передбачається, що наше обладнання, лікарі будуть працювати й надавати послуги з гемодіалізу в Покровську”, - розповів Василь Чинчик, начальник Торецької МВА Бахмутського району.

Медичний директор КНП "ЦМЛ, м. Торецьк Михайло Драгомерецький розповів, що загалом планується встановлення 11 апаратів "Штучна нирка". Для проведення процедури гемодіалізу будуть використовувати високопоточні діалізатори. Дане обладнання дозволить проводити замісну ниркову терапію не тільки тим пацієнтам, які страждають на хронічну ниркову недостатність, а і реанімаційним хворим з гострим пошкодженням нирок різного генезу.

“З 11 апаратів одразу 10 буде в роботі, один буде резервний. Працюватиме відділення в три зміни та прийматиме в середньому 30 хворих на день”, - додав Михайло Драгомерецький.

Наразі проходить перевезення обладнання до міста Покровськ та встановлення очищувальних установок для пом’якшення води. Як зазначила заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова, відділення почне працювати у вересні. 

“Ми дуже вдячні місту Торецьку і їхній центральній лікарні за те, що вони погодились на базі нашої лікарні встановити своє обладнання, а нам відкрити це відділення. Я впевнена, що почувши цю інформацію, до нас доєднаються інші мешканці Покровського району, тому що пройти діаліз в області наразі дуже важко, з точки зору логістики”, - зазначила Маргарита Ідрісова.

Головна мета відкриття спеціалізованого відділення - наближення медичної допомоги до мешканців Покровської громади та сусідніх громад, які стикаються з цією серйозною проблемою.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію