• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Проєкт Unbroken Ukrainе - приклад дієвої та сучасної допомоги постраждалим від війни

eye

315

21.08.2023 12:36

Новини громад

img

У рамках резиденції мерів Cities 4 Cities /United 4 Ukraine, яка відбулась 17-18 серпня у Львові, представники Покровської МВА Наталія Іваньо та Олег Фролов ознайомились з роботою центрів допомоги людям, які постраждали під час воєнних дій.

Реабілітаційний центр «Незламні» відкрили у Львові у квітні поточного року. За словами представників Львівської міської ради, реконструкція тривала чотири місяці. У центрі мають змогу отримати медичну допомогу люди, які отримали травму під час воєнних дій: і військові, і цивільні.

«Це 7 поверхів для реабілітації з моделями квартири та навіть магазину, аби пацієнт міг максимально підготуватися до нових умов життя. Щороку отримувати допомогу тут зможуть 10 тисяч українців. Наразі ми маємо 50 ліжок в стаціонарі, але прагнемо допомогти всім, хто цього потребує», - розповідають медики реабілітаційного центру. 

Сьогодні основними напрямками роботи медзакладу є реконструктивна хірургія, протезування та реабілітація. Тут є зали для занять, ерго та психотерапії, відновлення мовлення.

В реабілітаційному центрі встановлене сучасне обладнання: роботизована система ходьби, екзоскелети, роборукавички, які допомагають рухати рукою тощо. Також тут є реабілітаційні зали зі сталевими підіймачами, аби прикуті до ліжка пацієнти могли переміститися до басейну чи реабілітаційної кімнати.

З пацієнтами працює молодий та злагоджений колектив. Наприклад, відділення трансплантології, яке є одним з небагатьох в Україні, очолює 28-річний лікар Максим Овечко. 

Ще одним прикладом вдалої співпраці з міжнародними партнерами та містами-побратимами є центр «Незламні матусі». Це ще один проєкт, реалізований львів'янами під час війни. 

Він є одним з елементів екосистеми UNBROKEN Ukraine, яку створюють у Львові. Мета проєкту — допомогти українцям залишатися незламними. До цієї екосистеми належить і Національний центр реабілітації України, створений на базі Першого територіального медичного об'єднання Львова під патронатом Міністерства охорони здоров'я України, і модульне містечко для вагітних та породіль «Незламні матусі». 

«Незламні матусі» – це два двоповерхових будинки для вагітних жінок-переселенок, загальною площею 1300 м2. Поряд із житлом облаштовано хідники, оглядовий і дитячий майданчики та озеро. Загалом тут можуть жити одночасно понад 100 вагітних або породіль з дітьми, які мають статус внутрішньо переміщених осіб.

Приміщення мають всі найнеобхідніші умови для комфортного тимчасового розселення жінок. В них є спальні кімнати, пральні, душові, вбиральні, кімнати відпочинку, дитячі зони, кухні, їдальні, котельні.

«Обидва проєкти реалізовано за підтримки Товариства Червоного Хреста України, міст-побратимів Львова: Фрайбурга та Вільнюса. Це вдалий приклад реальної допомоги всім, хто постраждав від війни. В першу чергу, нашим Захисникам, які потребують тривалого відновлення: протезування, реабілітації, поверненню до життя. Велика увага приділяється молодим матусям, жінкам-переселенкам, які в містечку знайшли не лише прихисток, а й підтримку та увагу. Цей неоціненний досвід, яким поділились колеги, стане нам в пригоді на шляху до відбудови громад та України в цілому!», - запевнила заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію