• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Обмін досвідом - одна із запорук сталого розвитку територіальних громад

eye

279

19.08.2023 15:09

Новини громад

img

У рамках проєкту Cities 4 Cities /United 4 Ukraine 17-18 серпня у Львові відбулась резиденція ідей з міжнародної співпраці, участь в якій взяли й представники Покровської МВА – заступниця начальника військової адміністрації Наталія Іваньо та Олег Фролов.

Під час семінару учасники говорили те, як в контексті європейської інтеграції України працювати із містами-побратимами, із міжнародними організаціями та фондами, а також залучати інвестиції.

Серію резиденцій організував проєкт Cities4cities/United4Ukraine у рамках співпраці Інституту міста Львова та Шведської асоціації місцевих влад та регіонів.

Під супроводом місцевої архітекторки Марини Пелещак, львівські колеги представили вдало реалізовані разом з громадою та із залученням коштів донорів проєкти. Це Монумент Небесної сотні, який плавно переходить у Сад живої пам'яті героїв АТО, облаштовані місця відпочинку серед кварталів, історичні пам'ятки середмістя.

Як працювати маленьким громадам з обмеженими фінансовими ресурсами учасникам резиденції розповів голова Копичинецької громади, що на Тернопільщині, Богдан Келічавий.

Під час семінару-практикуму учасники також взяли участь в панелі презентацій набутого досвіду львівських колег у залучені міжнародних партнерів та роботи з ними. Досвідом міста-лева поділились перший заступник Львівського міського голови Андрій Москаленко та начальниця управління зовнішніх зав’язків та промоції Тетяна Хабібрахманова.

«Вміло налагоджені побратимські зв'язки можуть принести громаді багато користі. Співпраця між містами-побратимами дає можливість обмінюватись досвідом у розв'язанні питань, які постають перед громадами. Крім того, це можливість брати спільну участь в міжнародних проєктах та програмах. Тим паче це актуальне сьогодні, коли мова йде про відбудову країни та українських громад», - зауважила заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо.

Для довідки.

Резиденції ідей у Львові - серія регулярних професійних зібрань голів українських громад. Організаторами резиденції є Шведська асоціація локальних влад та регіонів (SALAR), Інститут міста Львова. Протягом двох днів резиденції ми знайомимо учасників з управлінськими практиками, які застосовують у Львові в таких важливих напрямках як медицина, робота з внутрішньо переміщеними особами, залучення коштів в місцеву економіку тощо.

Сities 4 Cities було засновано містом Зіндельфінден (Німеччина) під патронатом Конгрес місцевих і регіональних влад Ради Європи. United 4 Ukraine започаткували SALAR International та місто Львів (Україна) за підтримки Шведської агенції міжнародного розвитку (Sida).

Стратегічними партнерами ініціативи є Асоціація міст України і Всеукраїнська асоціація ОТГ.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію