• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Сергій Добряк: «Якщо експерти визнають будинок придатним для життя — будемо відновлювати»

eye

382

18.08.2023 10:16

Новини громад

img

До Покровська з Києва прибули експерти, які долучились до роботи комісії з обстеження технічного стану будівельних конструкцій зруйнованого будинку. 

«Ми чекаємо від експертів висновку. Якщо скажуть, що будівля придатна для подальшого проживання мешканців, то будемо відновлювати. Розуміємо, що людям дуже хочеться повернутись до своїх квартир, тож намагатимемся зробити все для цього. Дякуємо також нашим партнерам місії Global Empowerment mission. Їх коштом будуть встановлюватися металопластикові вікна в деяких приватних та комунальних будівлях”, — зазначив начальник Покровської МВА Сергій Добряк. 

Як розповів начальник  Управління капітального будівництва Данил Проскуренко, експерти виконують обстеження всіх конструкції, а саме опорних стін, підвальних приміщень, фундаменту та виявляють наявність інших пошкоджень, які можуть впливати на технічний стан конструкцій будівлі. Працюватимуть у місті декілька днів. 

“Зараз ми обстежили перший та другий під’їзди, підвальне приміщення. Завтра ми плануємо зробити ще декілька шурфів навколо будинку, аби перевірити стан фундаменту не тільки зовні будівлі, а й з середини. Після цього буде взято декілька зразків для перевірки міцності цегляної кладки, суміші, а також фундаменту”, - зазначив Данил Проскуренко.

Головний інженер приватного підприємства «Інтек» інспектує постраждалі будівлі з 2014 року. Він розповів, що експертами все робиться згідно із затвердженою методикою обстеження будівель, що постраждали внаслідок обстрілу.

“Для того, щоб прийняти рішення можливо відновити пошкоджену будівлю чи ні, проводиться її технічне обстеження. Проводиться візуальне та інструментальне обстеження. Також буде обстежуватися міцність цегляної кладки та залізобетонних конструкцій”, — зазначив головний інженер приватного підприємства «Інтек» Артем Яковлев. 

Після обробки результатів, експерти нададуть рекомендації до подальшої експлуатації цієї будівлі. Буде рекомендовано виконання капітального ремонту та реконструкції або, за висновками комісії, будинок буде визнано аварійним та непридатним для проживання. 

“За попередніми висновками, які ми вже отримали під час візуального обстеження будинку, він є ремонтопридатним. Це наразі найбільш зруйнований будинок, який належить до комунальної власності. На наступному тижні будуть надані попередні рекомендації, але складання звіту займе декілька тижнів”, — додав Данил Проскуренко.

Дотепер разом із комісією, яка фіксує обсяги руйнувань та пошкоджень, на місці працюють комунальники. Їх зусиллями вже відновлено 1228 вікон та 5 з 11 шиферних покрівель будинків. Ремонтні роботи в місті тривають.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Інформаційно-аналітичний проект «Спектри» для ветеранів та цивільних

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя. Цикл програм запустив Український ветеранський фонд разом з Мілітарним.

eye

18

Новини громад

06 травня 2024 16:49

У Покровську волонтери World Central Kitchen годують нужденних гарячими обідами

Під час війни людям, яки опинилися у скрутному становищі, важливо мати підтримку та отримувати допомогу. Саме цю місію виконує глобальна неурядова організація World Central Kitchen.

eye

23

Новини громад

06 травня 2024 15:20

Лише за минулий місяць лікарі ЦПМСД надали допомогу понад 8 тисячам пацієнтів

У Центрі первинної медико-санітарної допомоги міста Покровськ продовжується активна медична робота, спрямована на забезпечення належного рівня медичної допомоги населенню.

eye

26

Громада 1

06 травня 2024 15:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію