• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Комісія Покровської МВА з фіксації наслідків руйнувань продовжує свою роботу

eye

442

17.08.2023 14:04

Новини громад

img

Комісія складається з 7 осіб, серед яких керівники Покровської МВА, а саме начальник Сергій Добряк та його заступник Олексій Стебель, а також представники  житлово-комунального відділу, відділу архітектури та Управління капітального будівництва. 

Члени комісії продовжують роботи з обстеження житла, яке було пошкоджено внаслідок ворожого обстрілу 7 серпня.

Першочергово були зафіксовані руйнування комунального майна, наразі члени комісії фіксують руйнування приватного житла.

За словами начальника Управління капітального будівництва Данила Проскуренка, комісія обстежує будинки та окремо кожну квартиру на предмет обсягів та характеру руйнувань, наявності пошкоджень та тріщин, опорних конструкцій.

Також фіксуються пошкодження майна, яке знаходиться у квартирі. 

“Комісія працює з першого дня, тобто вже 8 серпня ми виїхали на об'єкти та почали фіксувати руйнування. На контакт-центр ми отримали вже близько 350 заявок. Але ми обстежимо всі пошкоджені квартири, навіть якщо заявка не надходила. Бо деякі власники з тих чи інших причин не мають можливості звернутися до контакт-центру. Приблизно буде десь 500-550 обстежень. Вже обстежено 19 багатоповерхових будинків, а також 10 комунальних установ і 5 закладів харчування. Також ми обстежили близько 90-95 квартир", - розповів Данил Проскуренко.

Після того, як комісія складе акти обстеження, один примірник цих документів надається власнику приміщення і він повинен прийти до ЦНАПу та внести цей акт до реєстру пошкодженого та знищеного майна. Після цього власник майна, яке було пошкоджено, може зареєструвати в пошкодження "Дії2 та подати заявку на відшкодування. 

“У мене у квартирі повністю повилітали всі вікна та двері, понівечені балкони та рами, безліч уламків по всьому приміщенню. Буду продовжувати оформлення документів, це довгий процес. В будинку проживало багато літніх та одиноких людей, їм дуже потрібна допомога”, - розповіла мешканка одного з пошкоджених будинків Яна Железняк.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

«Ми стурбовані ситуацією на Донеччині та завжди готові підтримати цивільне населення», – Деніз Браун під час візиту до Покровська

Загострення військової ситуації на Донеччині та допомогу прифронтовим громадам регіону керівники Покровської МВА обговорили під час зустрічі з координаторкою ООН в Україні Деніз Браун, яка завітала до міста разом зі своїми колегами.

eye

83

Новини громад

01 травня 2024 14:56

Профілактика – запорука безпечних умов праці

Кожен з нас знає, що здоров'я – це наш найцінніший ресурс. Так само, як ми піклуємося про своє здоров'я, необхідно піклуватися і про "здоров'я" нашого обладнання.

eye

18

Новини громад

01 травня 2024 14:00

Підтримка цивільного населення: під час засідання обговорили питання інтеграції ВПО-мешканців громади та залучення переселенців до роботи

30 квітня під головуванням заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо відбулось засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення Покровської громади

eye

68

Громада 1

01 травня 2024 13:55

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію