• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У громаді відпрацьований механізм допомоги постраждалим внаслідок обстрілу: задіяні всі служби та громадські організації

eye

355

16.08.2023 15:00

Новини громад

img

16 серпня під керівництвом начальника Покровської МВА Сергія Добряка та за участі його заступників відбулася нарада, під час якої були обговорені питання щодо надання допомоги мешканцям житлових будинків, які зазнали руйнувань та пошкоджень, а також підготовку комунальників до осінньо-зимового періоду. 

За словами Олексія Стебеля, сьогодні в місті продовжується робота з усунення наслідків обстрілу, який стався 7 серпня.

“Зусиллями ремонтних бригад зашито 1228 вікон, мешканцям, які самотужки виконували відновлювальні роботи видано вже понад 2000 листів OSB. Крім того, відремонтували 4 шиферні покрівлі, ще 5 шиферних та 2 м’яких покрівлі знаходяться в стадії ремонту. Вивозиться сміття за допомогою будівельної техніки, розбираються аварійні конструкції, щоб надати доступ мешканцям пошкоджених багатоповерхівок до власних квартир”, - зазначив Олексій Стебель.

Також постраждалим надається допомога від ГО “Проліска”. Проходить видача будівельних матеріалів, а саме листів ОSB, листів тарпауліна, наборів для ремонту, а також непродовольчих товарів (розкладачки, матраци, набір посуду, спільні мішки). Представниками ГО «Проліска» була надана і психологічна допомога 100 особам. 

Протягом тижня в Покровську працювали представники громадських організацій «Аваліст» та «Адра», які приймали від мешканців документи для надання фінансової допомоги. 

Фахівцями ГО «Адра» було зареєстровано 280 осіб; ГО «АВАЛІСТ» - 888 осіб.

Комісією Покровської МВА вже розглянуті заяви щодо надання допомоги сім’ям, чиї близькі загинули під час обстрілу. Найближчим часом  5 родин отримають по 100 тис.гривень.  

Після отримання актів про зруйноване житло в Управлінні соціального захисту населення власники таких квартир матимуть змогу подати документи для отримання матеріальної допомоги з місцевого бюджету. Сума таких виплат становить 80 тисяч гривень. 

Окремо обговорили керівники військової адміністрації підготовку до осінньо-зимового періоду.

Комунальні підприємства міста активно працюють над ремонтом та підготовкою систем опалення та водопостачання. Триває ремонт обладнання на котельнях, насосних станціях та теплових мережах, щоб забезпечити комфортні умови для мешканців під час холодної пори року.
“Також до зими всі котельні отримають генератори, що покращить їхню стійкість до можливих аварійних відключень”, - зазначив Олексій Стебель.

Велика увага приділяється покращенню стану місцевої інфраструктури. Продовжується ремонт асфальтового покриття на вулиці Центральній, після якої підрядниками буде розпочато роботи по вул. Прокоф`єва. 
Заступниця начальника Покровської МВА Олена Харчевна поділилася інформацією про роботу Покровського міського центру соціальних служб, а також розповіла про створення консультаційних пунктів для сімей, які потребують підтримки через домашнє насилля. Незабаром вони з’являться в п’ятьох старостинських округах громади. 

У громаді впроваджуються заходи з евакуації населення. За останній час було успішно евакуйовано десятки осіб. Про це начальнику Покровської МВА доповів заступник міського голови Микола Шабельник. 

«Допомогу в евакуації маломобільних громадян надають інспектори Муніципальної служби правопорядку, які крім цього проводять ряд заходів, спрямованих на поліпшення благоустрою громади та дотримання правил публічного порядку», - зазначив Микола Шабельник. 

Триває перевірка споруд цивільного захисту, яку здійснюють 3 бригади з-поміж представників ДСНС, інспекторів служби правопорядку та ККСН. 
Всі обговорені під час наради питання свідчать про активність й підтримку громадських ініціатив та розвиток різних сфер у Покровській громаді з метою забезпечення зручних та безпечних умов для життя мешканців.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Інформаційно-аналітичний проект «Спектри» для ветеранів та цивільних

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя. Цикл програм запустив Український ветеранський фонд разом з Мілітарним.

eye

31

Новини громад

06 травня 2024 16:49

У Покровську волонтери World Central Kitchen годують нужденних гарячими обідами

Під час війни людям, яки опинилися у скрутному становищі, важливо мати підтримку та отримувати допомогу. Саме цю місію виконує глобальна неурядова організація World Central Kitchen.

eye

34

Новини громад

06 травня 2024 15:20

Лише за минулий місяць лікарі ЦПМСД надали допомогу понад 8 тисячам пацієнтів

У Центрі первинної медико-санітарної допомоги міста Покровськ продовжується активна медична робота, спрямована на забезпечення належного рівня медичної допомоги населенню.

eye

33

Громада 1

06 травня 2024 15:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію