• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровську розглядають можливість відкриття відділення гемодіалізу

eye

514

16.08.2023 13:15

RSS

img

Питання щодо відкриття відділення гемодіалізу та нефрології неодноразово підіймались під час зустрічей начальника Покровської МВА Сергія Добряка із представниками медичних закладів та особистих прийомів. 

Вже сьогодні влада Покровської громади шукає шляхи допомоги хворим із хронічною нирковою недостатністю. 

Можливість реалізації такого проєкту керівники військової адміністрації обговорили під час спільної зустрічі з представниками КНП «Центральна міська лікарня"м. Торецьк Михайлом Драгомерецьким та Сергієм Халаімовим.

Відкриття спеціалізованого відділення має на меті наблизити медичну допомогу жителям Покровської громади та сусідніх районів, які стикаються з цією проблемою. 

Гемодіаліз – це важливий метод позаниркового очищення крові, який базується на принципах дифузії та конвекції речовин з крові через спеціальну мембрану. Цей метод дозволяє видаляти токсичні речовини та продукти обміну речовин з крові, що є особливо важливим для хворих з нирковою недостатністю.

Раніше, перед воєнним конфліктом, процедуру гемодіалізу можна було пройти в різних медичних установах, зокрема в Краматорську, Великій Новосілці, Бахмуті та Мирнограді. Але сьогодні лише обласне відділення у Краматорську надає цю послугу. Також пацієнти змушені подорожувати до Дніпровщини для здійснення гемодіалізу.

За медичними даними, в Покровській громаді понад 31 людина потребує гемодіалізу. Також існує проблема зі забезпеченням необхідною кількістю фахівців.

“На жаль, за останні роки кількість хворих на хронічну ниркову недостатність зросла. Відкриття відділення гемодіалізу в Покровську дозволить забезпечити необхідну медичну допомогу для пацієнтів, які раніше змушені були звертатися за цією послугою до віддалених міст області. Розуміємо, що це незручно, тому шукаємо можливості для реалізації цього проєкту в нашій громаді», - зазначив начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

Шлях до забезпечення доступу до гемодіалізу для мешканців Покровської громади не є легким, проте це питання ретельно вивчається як з боку медиків, так і з боку керівництва громади.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Єдність, що наближає мир: 9 травня українці відзначають День Європи

Це свято в Україні було запроваджено у 2003 і відзначалося у третю суботу травня, але вже другий рік поспіль українці  відзначають День Європи спільно з державами Європейського Союзу – 9 травня, як вияв усвідомлення нашої європейської ідентичності.

eye

1

Новини громад

09 травня 2024 09:01

Гендиректор Укрпошти зустрівся з керівництвом Покровської громади

Керівник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своїм заступником Олексієм Стебелем зустрівся з Ігорем Смілянським генеральним директором АТ «Укрпошта» та керівником Донецького регіону Укрпошти Максимом Сутковим.

eye

27

Громада 1

08 травня 2024 19:30

Гуманітарну допомогу від благодійників розподілили під час засідання фахової комісії

Під головуванням керівника гуманітарного штабу Дмитра Єрмоловича та за участю заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо відбулось чергове засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги, яка надійшла від ГО «Фонд «Якість життя» та Покровськ

eye

30

Громада 1

08 травня 2024 17:10

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію